• 11 oktober 2018

  XVIIe Top van de Francofonie (Erevan, 11-12.10.18)

  De minister van Europa en Buitenlandse Zaken, Jean-Yves Le Drian, heeft de President van de Republiek, Emmanuel Macron, op 11 en 12 oktober vergezeld tijdens de XVIIe Top van de Francofonie in Erevan. Frankrijk heeft zijn ambitie voor de Francofonie, zoals die door de President van de Repbuliek in zijn toespraak voor het Institut de France op 20 maart 2018 is gepresenteerd, herbevestigd.

 • 8 oktober 2018

  Speciaal verslag van de IPCC

  Dit document, aangevraagd door de COP 21 op het moment dat de Overeenkomst van Parijs werd aangenomen, bericht over de klimaatnoodtoestand op basis van meer dan 6.000 wetenschappelijke studies en is een nieuw referentiedocument. Gezamenlijk persbericht van de heer Rugy, de heer Le Drian en mevrouw Vidal (8 oktober 2018)

 • 5 oktober 2018

  Nationaal eerbetoon aan m. Charles Aznavour

  Toespraak van de president van de Republiek, Emmanuel Macron, ter gelegenheid van het nationale eerbetoon aan Charles Aznavour aan de Invalides (05.10.2018)

 • 27 september 2018

  De Universele Verklaring van de Rechten van de Mens bestaat 70 jaar

  Toespraak van Jean-Yves Le Drian voor de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (26 september 2018)

 • 26 september 2018

  De 73ste Algemene Vergadering van de Verenigde Naties

  De President van de Republiek Emmanuel Macron, de minister van Europa en Buitenlandse Zaken Jean-Yves Le Drian en staatssecretaris Jean-Baptiste Lemoyne zijn aanwezig op de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York.

  Nieuws van de Ambassade

  Frankrijk, gastland van de Ryder Cup 2018

  JPEGVoor het eerst in haar geschiedenis is Frankrijk gastland van de Rynder Cup die in de Golf National in Saint-Quentin-En-Yvelines zal doorgaan. Er worden meer dan 300.000 verwacht voor deze wedstrijdweek - van 25 tot 30 september 2018 - op het parcours de l’Albatrois.

  Nieuwe maatregelen voor toerisme

  JPEG
  Toerisme overeenkomt met ongeveer 7,5 procent van het nationale vermogen. De Ministerie van Buitenlandse Zaken en Internationale Ontwikkeling heeft een nieuw plan van 42,7 miljoen bekend gemaakt.

  Franse cultuur zoals u het nooit hebt gezien!

  #Feelfrance #FranceFR http://us.france.fr

  Vrouwen binnen de diplomatie

  Les Carnets diplomatiques

  PNG

  Gelanceerd in februari 2014 en geschreven door agenten gestationeerd in Frankrijk of in het buitenland, deze website toont hoe de Franse diplomatie eruit ziet achter de schermen door bepaalde ervaringen in het veld te vertellen.

  Nachtleven in Frankrijk

  Ontdekken, dromen, smaken en dansen : Frankrijk kan je ook ’s nachts beleven!