• 25 november 2021

  Mediterrane beleid van Frankrijk

  Frankrijk heeft een 900 km lange kustlijn aan de Middellandse Zee. 24 landen op 3 continenten met in het totaal meer dan 400 miljoen inwoners grenzen aan de Middellandse Zee. Dit gebied wordt gekenmerkt door historische banden tussen beide oevers, alsook door gemeenschappelijke kansen inzake ontwikkeling en groei.

 • 22 november 2021

  Frans-Belgische “Hertoginnedal”-ontmoeting over veiligheid en de strijd tegen terrorisme

  Werkbezoek aan Brussel van de Franse eerste minister Jean Castex en enkele ministers van de Franse regering.

 • 17 november 2021

  Tweede editie van de online beurs over studeren in Frankrijk

  Ben je een middelbare schoolstudent of volg je al een opleiding in het hoger onderwijs in België? Ben je benieuwd naar de studiemogelijkheden in Frankrijk? Als het antwoord op een van deze vragen ja is, dan is de online beurs over studeren in Frankrijk die van 10-11 december loopt, iets voor jou!

 • 12 november 2021

  Plechtigheid van 11 november 2021

  Tijdens de jaarlijkse plechtigheid van 11 november, die aan het Monument van de Franse Onbekende Soldaat in Laken plaatsvindt, wordt hulde gebracht aan alle soldaten die tijdens de Eerste Wereldoorlog zijn gesneuveld.

 • 12 november 2021

  Oprichting van een Terre de Jeux 2024-gemeenschap

  Sport, dat zowel een factor van invloed als van economische ontwikkeling is, en dat de aantrekkelijkheid van Frankrijk vergroot, vormt een nieuw actieterrein voor het diplomatieke netwerk.

  Vrouwelijke diplomatie

  PNG

  # PFUE 2022


  PNG

  Nieuws van de Ambassade