• 19 maart 2019

  De Energy observer bezoekt België van 22 tot 29 maart

  De Energy Observer, het eerste autonome waterstofschip dat geen broeikasgassen of fijne deeltjes uitstoot, bezoekt van 22 tot 29 maart 2019 de haven van Antwerpen in België.

 • 19 maart 2019

  Een Provençaals gardiankostuum voor Manneken Pis

  In het kader van de Brusselse traditie heeft de Ambassadeur van Frankrijk in België op dinsdag 19 maart een Provençaals gardiankostuum overhandigd aan Manneken Pis. Deze gebeurtenis maakt deel uit van het gastronomisch evenement Goût de France dat dit jaar de Provence in de kijker zet.

 • 5 maart 2019

  Goût de France / Good France viert zijn 5de verjaardag in 2019!

  Op 21 maart wordt de Franse gastronomie op alle 5 de continenten op een voetstuk geplaatst! Bericht aan alle restauranthouders: u hebt tot 18 maart de tijd om u in te schrijven en deel te nemen aan Goût de France 2019!

 • 22 februari 2019

  Generaal Peter Devogelaere: Ridder van de Légion d’Honneur

  Op 23 februari 2019 kende mevrouw Claude-France Arnould, Ambassadeur van Frankrijk in België, aan geneaal Peter Devogelaere de medaille van Ridder van de Légion d’Honneur toe.

 • 8 februari 2019

  Bezoek van de procureur van Parijs - ontmoeting met de federale procureur

  Op 6 februari 2019 ontving de Ambassadeur Claude-France ARNOULD de procureur van de Republiek uit Parijs de heer Rémy HEITZ, en de federale procureur de heer Frédéric VAN LEEUW op de residentie van Frankrijk.

  Nieuws van de Ambassade

  Frankrijk, gastland van de Ryder Cup 2018

  JPEGVoor het eerst in haar geschiedenis is Frankrijk gastland van de Rynder Cup die in de Golf National in Saint-Quentin-En-Yvelines zal doorgaan. Er worden meer dan 300.000 verwacht voor deze wedstrijdweek - van 25 tot 30 september 2018 - op het parcours de l’Albatrois.

  Nieuwe maatregelen voor toerisme

  JPEG
  Toerisme overeenkomt met ongeveer 7,5 procent van het nationale vermogen. De Ministerie van Buitenlandse Zaken en Internationale Ontwikkeling heeft een nieuw plan van 42,7 miljoen bekend gemaakt.

  Franse cultuur zoals u het nooit hebt gezien!

  #Feelfrance #FranceFR http://us.france.fr

  Vrouwen binnen de diplomatie

  Les Carnets diplomatiques

  PNG

  Gelanceerd in februari 2014 en geschreven door agenten gestationeerd in Frankrijk of in het buitenland, deze website toont hoe de Franse diplomatie eruit ziet achter de schermen door bepaalde ervaringen in het veld te vertellen.

  Nachtleven in Frankrijk

  Ontdekken, dromen, smaken en dansen : Frankrijk kan je ook ’s nachts beleven!