• Klimaat

  23 november 2017

  Klimaat

  Jean-Yves Le Drian nam deel aan de conferentie "Middellandse Zee van de toekomst" tegen de klimaatopwarming die plaatsvond op 21 november 2017 in Marseille. Lees hier de speech van de Minister van Buitenlandse Zaken en Europa.

 • De Franse Assises nationales de la Mobilité

  13 november 2017

  De Franse Assises nationales de la Mobilité

  In het kader van de Franse Assises nationales de la Mobilité heeft Elisabeth Borne, de Minister bevoegd voor transport, op 17 oktober 2017 de Adviesraad inzake infrastructuur geïnstalleerd.

 • Léon Ghosez, Ridder in de Ordre de la Légion d'Honneur

  13 november 2017

  Léon Ghosez, Ridder in de Ordre de la Légion d’Honneur

  Op donderdag 9 november 2017 heeft de ambassadeur van Frankrijk in België, mevr. Claude-France Arnould, in de Residentie van Frankrijk de eretekens van Ridder in de Légion d’Honneur uitgereikt aan professor Léon Ghosez.

 • C. De Bolle en C.Fontaine, Officiers in de Ordre National de la Légion (...)

  18 oktober 2017

  C. De Bolle en C.Fontaine, Officiers in de Ordre National de la (...)

  Op dinsdag 17 oktober 2017 heeft de ambassadeur van Frankrijk in België, mevr. Claude-France Arnould, de eretekens van Officier in de Ordre National de la Légion d’Honneur uitgereikt aan mevr. Catherine De Bolle, commissaris-generaal van de Belgische federale politie en aan m. Claude Fontaine, directeur-generaal van de federale gerechtelijke politie

  Nieuws van de Ambassade

  • Frans-Belgische ontmoetingen van de Hogere Kunstscholen

   23 november 2017

   Frans-Belgische ontmoetingen van de Hogere Kunstscholen

   De culturele dienst van de ambassade van Frankrijk in België organiseerde in samenwerking met de Campus France en de ANdEA (Association Nationale des Ecoles d’ Arts françaises), de Frans-Belgische ontmoetingen van de Hogere (...)

   [lezen...]
  • 11 november 2017 in beeld

   14 november 2017

   11 november 2017 in beeld

   Op 11 november 2017 vonden er tal van ceremonies plaats op verschillende Belgische locaties. Van Bergen, via Ieper tot in Laken: laat onze foto’s je meevoeren naar de herdenkingen van 11 november waarop iedereen die voor (...)

   [lezen...]
  • Conferentie: “French Tech als groeiversneller: (on)waar?”

   27 oktober 2017

   Conferentie: “French Tech als groeiversneller: (on)waar?”

   Op 24 oktober 2017 ontvingen Business France et de Franse adviseurs van Buitenlandse Handel meer dan 80 internationale vrijwilligers in het ondernemen (VIE) in het Co-station te Brussel. De vrijwilligers namen er deel aan een (...)

   [lezen...]
  • Mietje Vangeneugden, Ridder in de Ordre National du Mérite

   18 oktober 2017

   Mietje Vangeneugden, Ridder in de Ordre National du Mérite

   Op woensdag 18 oktober heeft de ambassadeur van Frankrijk in België, mevr. Claude-France Arnould, in de Residentie van Frankrijk de eretekens van Ridder in de Ordre National du Mérite uitgereikt aan mevr. Mietje Vangeneugden, (...)

   [lezen...]
  • Frédéric François, Ridder in de Orde van Kunst en Letteren

   29 september 2017

   Frédéric François, Ridder in de Orde van Kunst en Letteren

   Op donderdag 28 september 2017 heeft de Ambassadeur van Frankrijk in België, Claude-France Arnould, in de Residentie van Frankrijk de eretekens van Ridder in de Orde van Kunst en Letteren uitgereikt aan de heer Frédéric (...)

   [lezen...]

  Nieuwe maatregelen voor toerisme

  JPEG
  Toerisme overeenkomt met ongeveer 7,5 procent van het nationale vermogen. De Ministerie van Buitenlandse Zaken en Internationale Ontwikkeling heeft een nieuw plan van 42,7 miljoen bekend gemaakt.

  Vrouwen binnen de diplomatie

  Franse cultuur zoals u het nooit hebt gezien!

  #Feelfrance #FranceFR http://us.france.fr

  Les Carnets diplomatiques

  PNG

  Gelanceerd in februari 2014 en geschreven door agenten gestationeerd in Frankrijk of in het buitenland, deze website toont hoe de Franse diplomatie eruit ziet achter de schermen door bepaalde ervaringen in het veld te vertellen.

  Nachtleven in Frankrijk

  Ontdekken, dromen, smaken en dansen : Frankrijk kan je ook ’s nachts beleven!