• 12 juni 2018

  Frans-Belgische samenwerkingsontmoeting (Parijs, 11.06.2018)

  De Franse eerste minister Édouard Philippe heeft zijn Belgische ambtsgenoot Charles Michel ontvangen in het kader van een bilaterale Frans-Belgische ontmoeting over veiligheid en terrorismebestrijding (Parijs, 11 juni 2018).

 • 11 juni 2018

  Interview met de ambassadeur van Frankrijk in België

  De ambassadeur van Frankrijk in België, mevr. Claude-France Arnould, was op 11 juni te gast bij Thomas Gadisseux op La Première.

 • 23 mei 2018

  Ontmoeting tussen Jean-Yves Le Drian en Didier Reynders (Parijs, (...)

  Op 23 mei ontving Jean-Yves Le Drian, Minister van Europa en van Buitenlandse Zaken, Didier Reynders, Minister van Buitenlandse Zaken en Europese Zaken, in Parijs.

 • 18 mei 2018

  Voka één en al oor voor de aantrekkelijkheid van Frankrijk

  Op dinsdag 10 mei nodigden de Vlaamse Kamer van Koophandel (Voka) en de Brussels Diplomatic Academy van de Vrije Universiteit van Brussel een twintigtal Vlaamse bedrijven uit om tijdens de lunch in gesprek te gaan met Claude-France Arnould, ambassadeur van Frankrijk in België, met de regionale economische dienst en met Business France Belgique over de commerciële en investeringsopportuniteiten (...)

 • 8 mei 2018

  Lancering van de certificaten in Eupen in mei 2018

  Op 3 mei ondertekenden de Ambassade de Frankrijk, de Franse Alliantie Brussel-Europa et de Duitstalige Gemeenschap van België een samenwerkingsakkoord omtrent de certificatie van de kennis van het Frans als vreemde taal op alle onderwijsniveaus.

  Nieuws van de Ambassade

  Nieuwe maatregelen voor toerisme

  JPEG
  Toerisme overeenkomt met ongeveer 7,5 procent van het nationale vermogen. De Ministerie van Buitenlandse Zaken en Internationale Ontwikkeling heeft een nieuw plan van 42,7 miljoen bekend gemaakt.

  Vrouwen binnen de diplomatie

  Franse cultuur zoals u het nooit hebt gezien!

  #Feelfrance #FranceFR http://us.france.fr

  Les Carnets diplomatiques

  PNG

  Gelanceerd in februari 2014 en geschreven door agenten gestationeerd in Frankrijk of in het buitenland, deze website toont hoe de Franse diplomatie eruit ziet achter de schermen door bepaalde ervaringen in het veld te vertellen.

  Nachtleven in Frankrijk

  Ontdekken, dromen, smaken en dansen : Frankrijk kan je ook ’s nachts beleven!