• 12 augustus 2020

  Covid-19: volg de plaatselijke richtlijnen

  Sinds 12 augustus 2020 is het dragen van een mondmasker in het hele Brusselse Gewest verplicht.

 • 10 augustus 2020

  INFO COVID-19: elektronisch identificatieformulier "Public Health Passenger locator Form"

  Sinds 1 augustus dient iedereen, op enkele uitzonderingen na, die naar België reist vanuit het buitenland een identificatie-formulier (Passenger Locator Form) in te vullen.

 • 10 augustus 2020

  COVID-19: veelgestelde vragen

  Antwoorden op veelgestelde vragen in het kader van de maatregelen ter bestrijding van de verspreiding van Covid-19.

 • 15 juli 2020

  14 juli 2020 – De Fransen in België steunen het Rode Kruis

  Dit jaar vormde het gevoel van solidariteit en saamhorigheid de leidraad doorheen de 14 juli-plechtigheden. In België schonk de Ambassade van Frankrijk 100 maaltijden bereid door onze chef-kok aan een opvangcentra van het Belgische Rode Kruis.

 • 14 juli 2020

  14 juli 2020 - Eerbetoon in Laken

  Ter gelegenheid van de Franse nationale feestdag heeft de Ambassadrice van Frankrijk in België, mevrouw Hélène Farnaud-Defromont, tijdens een plechtigheid aan het Monument van de Franse Onbekende Soldaat in Laken, hulde gebracht aan zij die zich hebben ingezet en zich blijven inzetten in de strijd tegen te pandemie.

  Nieuws van de Ambassade

  • 14 juli 2020

   14 juillet 2020

   Op deze 14 juillet, de Franse nationale feestdag, richt de Ambassadrice van Frankrijk in België, mevrouw Hélène Farnaud-Defromont, haar beste en republikeinse wensen tot u.

   [lezen...]
  • 8 juli 2020

   Eurostar: akkoorden over het treinverkeer

   De Ambassadrice van Frankrijk in België, mevrouw Hélène Farnaud-Defromont, tekende, voor Frankrijk, samen met de federale ministers Pieter de Crem, Maggie de Block en François Bellot twee vierpartijenovereenkomsten die het (...)

   [lezen...]
  • 22 juni 2020

   Officiële erkenning van Franse onderwijsinstellingen in België

   Franse onderwijsinstellingen die buiten Frankrijk zijn gevestigd, zijn onderworpen aan de officiële erkenningsprocedure van het ministerie van Onderwijs en Jeugd (MENJ) in samenwerking met het ministerie van Europa en (...)

   [lezen...]
  • 16 juni 2020

   Frans-Belgische grens

   Jean-Baptiste Lemoyne, staatssecretaris bij de minister van Europa en Buitenlandse Zaken, heeft vanmorgen, zonder beperkingen of een attest, in Wervik de grens overgestoken.

   [lezen...]
  • 15 juni 2020

   Frans-Belgische grens

   De circulatiebeperkingen die werden afgekondigd in de strijd tegen de COVID-19-pandemie, zijn vanaf maandag 15 juni (0.00 uur) niet langer van toepassing aan de Frans-Belgische grens.

   [lezen...]