11e editie van de Internationale Jeugdspelen [fr]

Openingsceremonie in het lyceum Jean Monnet in Brussel.

Op maandag 30 mei werd, met een kleurrijke ceremonie, de 11e editie van de Internationale Jeugdspelen het lyceum Jean Monnet in Brussel geopend in aanwezigheid van de Ambassadeur van Frankrijk in België, de heer François Sénémaud, de directeur van het agentschap voor Frans onderwijs in het buitenland (AEFE), Olivier Brochet, de directeur van de nationale unie voor schoolsport (UNSS), Olivier Girault, Malia Metella, Olympisch zwemster en 300 jongeren uit Franse middelbare scholen uit de hele wereld.

De Internationale Jeugdspelen, die in 2011 werden opgericht, zijn het verhaal en de ontmoeting van jongeren uit de hele wereld in mythische en symbolische steden rond een sterke identiteit: sport, cultuur en erfgoed. Georganiseerd door jongeren, voor jongeren en begeleid door beroemde ambassadeurs, zijn de Internationale Jeugdspelen het enige sportieve en culturele evenement waarbij de wereldwijde jeugd centraal staat.

De Internationale Jeugdspelen vinden van 30 mei tot 4 juni 2022 in het lyceum Jean Monnet in Brussel plaats, een school met het “Generation 2024”-label. In dit verband zet de school zich in voor de ondersteuning van de fysieke en sportieve activiteiten van haar leerlingen met het oog op de Olympische en Paralympische Spelen van Parijs 2024.

11e editie van de Internationale Jeugdspelen
11e editie van de Internationale Jeugdspelen
11e editie van de Internationale Jeugdspelen
11e editie van de Internationale Jeugdspelen

Gepubliceerd op 24/06/2022

bovenaan de pagina