8 maart 2022 - Inhuldiging van de Simone Veil-bibliotheek aan de ULB [fr]

De Ambassadeur van Frankrijk in België, de heer François Sénémaud, heeft op uitnodiging van rector mevrouw Annemie Schaus, de Simone Veil-bibliotheek van de Université Libre de Bruxelles ingehuldigd.

<article7785|cycle>

Op 8 maart 2022, ter gelegenheid van de Internationale Vrouwendag, heeft de Ambassadeur van Frankrijk in België de Simone Veil-bibliotheek ingehuldigd en dit op uitnodiging van de rector van de Université Libre de Bruxelles, mevrouw Annemie Schaus. Het evenement werd bijgewoond door de vice-voorzitter en minister van Kinderwelzijn, Gezondheid, Cultuur, Media en Vrouwenrechten van de Federatie Wallonië-Brussel, mevrouw Bénédicte Linard, en de minister van Hoger Onderwijs, Onderwijs en Sociale Integratie, Universitaire Ziekenhuizen, Jeugdhulp, Justitiehuizen, Jeugd, Sport en Integratie van Brussel, mevrouw Valérie Glatigny.

Dit evenement bood de kans om een vrouw die zich gedurende haar hele leven ten volle heeft ingezet voor vrijheid, tegen discriminatie en voor een meer gelijke samenleving, te herdenken. Simone Veil, die vaak een voortrekkersrol op zich nam, zette zich niet alleen in voor gelijkheidskwesties, maar ook voor de mensenrechten en de verdediging van de grondrechten. De Ambassadeur van Frankrijk heeft ons eraan herinnerd dat stilstaan bij Simone Veil inhoudt dat "vrede voor de Europeanen het kostbaarste goed is".

Gepubliceerd op 20/03/2023

bovenaan de pagina