Aanleggen van vier Marine Nationale schepen in Zeebrugge [fr]

Voor het aanleggen van vier Marine nationale schepen (de Guépard, de Léopard, de Lynx et de Glycine) die tot de Groupement Bâtiments Ecole de Brest behoren, werd een uitreiking van Franse eretekens aan vier Belgische officiers en één onderofficier gehouden op vrijdag 6 januari aan boord van de Guépard.

Vóór de uitreiking heeft Claude-France Arnould, Ambassadeur van Frankrijk in België, de dichtheid en de kwaliteit van de bilaterale relatie inzake Defensie tussen Frankrijk en België ter sprake gebracht.

Deze ceremonie verenigde de Belgische officiers - die toen stagiairs bij de Enseignement militaire supérieur de France waren -, correspondenten van de Missie van Defensie van de Ambassade van Frankrijk in België maar ook de Franse officiers en onderofficiers en vertegenwoordigers van patriottische verenigingen. Veel andere uitgenodigde mensen waren ook aanwezig ook al het zeer koud was. Deze zijn op het scheepsdek blijven staan om met elkaar te praten tijdens een cocktailparty op de Guépard.

Gepubliceerd op 31/01/2017

bovenaan de pagina