Als uit de lucht gevallen, kleuren in situ en in beweging [fr]

Het tijdelijke kunstwerk van Daniel Buren werd op zaterdag 15 oktober ingehuldigd. Het werk, dat ter plaatse werd ontworpen, is een spel van licht en kleur en nodigt ons uit om het treinstation van Luik-Guillemins te herontdekken.

De Ambassadeur van Frankrijk in België, de heer François Sénémaud, was afgelopen zaterdag, op 15 oktober, aanwezig op de inhuldiging van het tijdelijke kunstwerk “Als uit de lucht gevallen, kleuren in situ en in beweging” van Daniel Buren. Dit evenement, dat mogelijk werd gemaakt dankzij de grote steun van de Uhoda-groep, werd bijgewoond door de heer Georges Gilkinet, vice-eersteminister en minister van Mobiliteit; de heer Willy Demeyer, de burgemeester van Luik en door de heer Thibaut Georgin, de voorzitter van de NMBS.

Dit werk is een waar spel van kleuren en licht, contrasten, projecties en weerspiegelingen. Het werk, dat ter plaatse werd ontworpen, lijkt voortdurend in beweging te zijn en verandert naargelang de lichtinval. Met zijn werk nodigt Daniel Buren ons uit om de architectuur van het treinstation van Luik-Guillemins te herontdekken en ons door het onverwachte te laten verrassen.

© Ambassade de France en Belgique
© Ambassade de France en Belgique
© Ambassade de France en Belgique

Gepubliceerd op 08/11/2022

bovenaan de pagina