Ambassadeursconferentie (27 t.e.m. 31.08.2018) [fr]

De 26ste Ambassadeursconferentie (27-31.08.2018)

PNG

Deze jaarlijkse bijeenkomst is een belangrijk evenement voor de Franse diplomatie. Tijdens deze bijeenkomst presenteren de hoogste Franse autoriteiten de te varen koers en prioriteiten die komend jaar leidend zullen zijn bij de activiteiten van de vertegenwoordigers van Frankrijk in het buitenland en bij internationale organisaties.

Naast de diplomatieke bijeenkomst geeft de conferentie de ambassadeurs en ambassadrices niet alleen de mogelijkheid om onderling informatie uit te wisselen, maar ook om ervaringen te delen en te discussiëren met leden van de regering, afgevaardigden, deskundigen of vertegenwoordigers van de particuliere sector.

Dit jaar worden belangrijke actuele diplomatieke onderwerpen besproken in het kader van het thema “Bondgenootschappen, waarden en belangen in de hedendaagse wereld.”

Het conferentieprogramma wordt gemarkeerd door verschillende hoogtepunten naast werksessies tussen ambassadeurs en ambassadrices onderling, de openingstoespraak van de president van Frankrijk, de toespraak van de Eerste minister, de “1Ambassadeur1Entrepreneur1Région”-sessie, de presentatie van de minister van Ecologische en Solidaire Transitie, de presentatie van de Canadese minister van Buitenlandse Zaken en de slottoespraak van de minister van Europa en Buitenlandse Zaken.
In het kader van de conferentie zullen de ambassadeurs en ambassadrices dit jaar bezoeken brengen aan die regionale autoriteiten en actoren die internationaal gericht zijn.

Sessies die live via social media kunnen worden gevolgd #ConfAmbass

Twitter - Facebook - YouTube

Maandag 27 augustus
11.00 uur Toespraak van Emmanuel Macron, president van Frankrijk

Dinsdag 28 augustus
12.00 uur Toespraak van Édouard Philippe, Eerste minister
16.30 uur Presentatie van Nicolas Hulot, ministre d’Etat, minister van Ecologische en Solidaire Transitie

Woensdag 29 augustus
17.00 uur Presentatie van Chrystia Freeland, Canadese minister van Buitenlandse Zaken

17.45 uur Slottoespraak van Jean-Yves Le Drian, minister van Europa en Buitenlandse Zaken

Bron: www.diplomatie.gouv.fr

Gepubliceerd op 11/10/2018

bovenaan de pagina