Benoeming tot Officier in de ordre des Palmes Académiques [fr]

De Ambassadeur van Frankrijk in België, de heer François Sénémaud, overhandigde op vrijdag 14 oktober 2022 het ereteken van Officier in de ordre des Palmes Académiques aan de heren Vincent Blondel en Luc Sels.

De Ambassadeur van Frankrijk in België, de heer François Sénémaud, overhandigde op vrijdag 14 oktober 2022 het ereteken van Officier in de ordre des Palmes Académiques aan Vincent Blondel, rector van de UCLouvain, en aan Luc Sels, rector van de KU Leuven.

Tijdens deze plechtigheid werd eraan herinnerd dat deze twee « zuster-universiteiten » een belangrijke historische bijdrage hebben geleverd aan het zogenaamde « Europa van de kennis » en aan de verdediging van de humanistische waarden. Daarnaast werden ook de nauwe banden tussen beide universiteiten en Frankrijk benadrukt, met name in het kader van de « Europese universiteiten ». Deze ongeziene Academische Allianties brachten met name samenwerkingen tot stand tussen de KU Leuven en de université de Paris 1, meer bepaald in het kader van het UNA-Europa-project, en tussen de UCLouvain en de université Paris Cité, meer bepaald in het kader van Cycle-U.

© Ambassade de France en Belgique
© Ambassade de France en Belgique
© Ambassade de France en Belgique
© Ambassade de France en Belgique

Gepubliceerd op 09/11/2022

bovenaan de pagina