Betuiging van medeleven

Na het vreselijk ongeval van een Belgisch schoolbus in Zwitserland heeft de Franse President, Nicolas Sarkozy deze brief geschreven aan Albert II, Koning der Belgen.

Sire,

Het is met zeer grote emotie dat ik kennis heb genomen van het vreselijk busongeluk van verleden nacht in Zwitserland, waarbij tientallen van uw landgenoten, onder wie een groot aantal kinderen, om het leven zijn gekomen.

Na dit drama wens ik mijn oprechte medeleven betuigen met de families van de slachtoffers en met het hele Belgisch volk.

In deze pijnlijke tijden wens ik nog te herinneren aan de sterke band tussen onze twee landen, en wil ik de volste solidariteit van Frankrijk meedelen.

Met de meeste hoogachting, Sire,

De Franse minister van Buitenlandse Zaken, Alain Juppé, heeft de volgende brief toegestuurd aan de Belgische vice-Premier en minister van Buitenlandse Zaken, Didier Reynders:

Mijnneer de vice-Premier,

Met verbazing en grote emotie heb ik het nieuws vernomen van het vreselijke busongeval waarbij achtentwintig Belgische burgers, onder wie tweeëntwintig kinderen, om het leven zijn gekomen in Zwitserland.

In naam van de Franse regering betuig ik u mijn zeer oprechte medeleven voor dit drama. Ik zou u dankbaar zijn al mijn gedachtes en mijn oprecht verdriet aan te geven aan de families van de slachtoffers.

Met bijzondere hoogachting, Mijnheer de vice-Premier,

Gepubliceerd op 15/03/2012

bovenaan de pagina