Bezoek aan de incubator "The Beacon" in Antwerpen [fr]

De ambassadrice van Frankrijk in België, mevrouw Hélène Farnaud-Defromont, heeft een bezoek gebracht aan de incubator “The Beacon” in Antwerpen. Ze werd verwelkomd door Wim de Waele, algemeen directeur van Beacon, Claude Marinower, schepen van de stad Antwerpen en Antoine Kerrinckx, algemeen directeur voor België en Luxemburg van Atos.

Fotokrediet: ambassade van Frankrijk

“The Beacon” is een innovatiegemeenschap opgericht op het initiatief van het Vlaams Ministerie van Wetenschap en Innovatie, het technologisch expertisecentrum Agoria en de stad Antwerpen, samen met de Universiteit en de Haven van Antwerpen. “The Beacon” mobiliseert vele spelers, waaronder Franse bedrijven zoals Atos, Orange en Engie, omtrent onderwerpen die verband houden met “Smart Cities” en stelt oplossingen en technologieën voor met betrekking tot het internet der dingen (IoT).

Dit bezoek bood de gelegenheid om het project “City of Things” te ontdekken. Dit project staat onder leiding van de stad Antwerpen, in samenwerking met het Onderzoeksinstituut IMEC. De installatie van een honderdtal intelligente en aangesloten sensoren en camera’s maakt het mogelijk om in het hartje van de stad Antwerpen concrete toepassingen van deze technologieën te testen, zoals het optimaliseren van de stadsverlichting of het voorspellen van het waterpeil in geval van overstromingen.

Gepubliceerd op 12/12/2019

bovenaan de pagina