Bezoek aan de tentoonstelling "Risquons-Tout" [fr]

Op 10 september 2020 woonde de Ambassadrice van Frankrijk in België, mevrouw Hélène Farnaud-Defromont, de opening van de tentoonstelling “Risquons-Tout” in het Wiels, het Museum voor hedendaagse kunst in Brussel, bij.

Deze tentoonstelling, die de steun geniet van de Ambassade van Frankrijk en van het Institut français, is de tweede editie van een driejaarlijks initiatief dat in 2017 werd gelanceerd door het WIELS. Deze groepstentoonstelling presenteert enkele van de meest innovatieve en invloedrijke kunstenaars die momenteel actief zijn in de regio die zich uitstrekt van Amsterdam, Parijs, Keulen, Düsseldorf tot Londen, met Brussel in het centrum en die werken aan vraagstukken inzake risico, transgressie en innovatie.

De titel van de tentoonstelling Risquons-Tout, wat “Alles riskeren” betekent, is ontleend aan de naam van een gehucht aan de Frans-Belgische grens die, zoals de meeste grensgebieden, gekenmerkt wordt door een geschiedenis van grensoverschrijdingen, uitwisselingen en smokkel. Via de nieuwe producties van opkomende en gevestigde kunstenaars ondersteunt de tentoonstelling de Franse hedendaagse creativiteit en innovatie in een Europese context. Er worden werken tentoongesteld van onder meer Neil Béloufa, Julien Creuzet, Tarek Lakhrissi, Latifa Laâbsisi, Lise Ducaux en Laure Prouvost.

Risquons-tout bevat eveneens een performatieve component en een onderdeel getiteld “Open School” dat als platform dient voor de overdracht van kennis tussen kunstenaars, studenten, onderzoekers en experts.

Meer informatie vindt u op wiels.org.

Fotokrediet: Ambassade van Frankrijk in België

Gepubliceerd op 07/10/2020

bovenaan de pagina