Bezoek van Jean-Baptiste Lemoyne aan Brussel [fr]

Op donderdag 21 november 2019 bracht de heer Jean-Baptiste Lemoyne, staatssecretaris van Europa en Buitenlandse Zaken, een bezoek aan Brussel.

Fotokrediet: Ambassade van Frankrijk

Na een ontmoeting met de consulaire adviseurs, hield hij een ministeriële bijeenkomst tijdens dewelke de Fransen in het district hun zorgen en vragen konden uiten over vele onderwerpen, zoals het Franse onderwijs in het buitenland, de situatie van studenten en de hulp aan verenigingen.

Er vond ook een ontmoeting plaats tussen de staatssecretaris en de Franse adviseurs voor buitenlandse handel die zich op vrijwillige basis inzetten voor de versterking van de economische betrekkingen tussen België en Frankrijk.

Tot slot heeft de staatssecretaris, in het bijzijn van de Franse ambassadrice in België, mevrouw Madame Hélène Farnaud-Defromont, de Grand Prix VIE Belgique uitgereikt ter promotie van de internationale vrijwilligers en de instanties die hen verwelkomen. Het internationale vrijwilligerswerk is een formidabel mechanisme en draagt bij tot de ontwikkeling van de internationalisering van bedrijven en leidt de jonge talenten op die de Franse economie nodig heeft.

Gepubliceerd op 11/12/2019

bovenaan de pagina