Bezoek van Nicolas Hulot in België (26-27 november) [fr]

Nicolas Hulot, speciale gezant van de President van de Franse Republiek voor de bescherming van de planeet, is op 26 en 27 november naar Brussel gekomen.

Daar ontmoette hij Melchior Wathelet, Belgische Staatssecretaris van Milieu, Energie en Mobiliteit, Joke Schauvliege, Vlaamse Minister van Leefmilieu, Natuur en Cultuur, en Evelyne Huytebroeck, Minister van Leefmilieu en Stadsvernieuwing van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Voor deze gelegenheid heeft Nicolas Hulot de mobilisatie van Frankrijk in de voorbereiding van de 21ste Bijeenkomst over klimaatverandering voorgesteld; deze zal Parijs in 2015 herbergen. Nicolas Hulot en zijn Belgische gesprekspartners hebben benadrukt dat de Europese Unie, die zich in de voorhoede van de klimaatproblematiek bevindt, ambitieus en verenigd blijft. Ze kwamen overeen dat Frankrijk en België, die dezelfde analyse over vraagstukken van de klimaatverandering en over de urgentie van deze kwestie delen, nauw samenwerken voor de COP 21.

Nicolas Hulot, die op 26 november in de Ambassade van Frankrijk een “Regards de France” lezing op “De inzetten van de klimaatverandering” heeft gehouden, heeft ook President Barroso en commissaris Piebalgs ontmoet en werd aan het Europees Economisch en Sociaal Comité ontvangen.

Bekijk hier de reportage van Belgique21:

Gepubliceerd op 03/12/2013

bovenaan de pagina