Bezoek van de Ambassadeur aan Charleroi [fr]

Op woensdag 20 april ging de ambassadeur van Frankrijk Claude-France Arnould naar Charleroi voor een ontmoeting met dhr. Paul Magnette, minister-president van Wallonië en burgemeester van Charleroi, gevolgd door een lonende bezoek.

De Editions Dupuis en de voorzitter Bernard de Gerlache verwelkomden haar voor een bezoek van de vestiging in Marcinelle. De presentatie van de audiovisuele afdeling van de mediagroep heeft het belang van digitale innovatie in Wallonië getoond. De ambassadeur heeft de Dreamwall studio’s bezocht, met een uitleg over het animatiewerk van het karakter van "Petit Poilu", en de Keywall studio, die gespecialiseerd is in het opnemen met virtuele achtergronden. De groep geeft ook onderdak, in het gebouw van architect Philippe Samyn, aan een startup gewijd aan innovaties in virtual reality.

De namiddag was gewijd aan een bijzonder emotionele bezoek aan het Musée du Bois du Cazier en het gedenkteken. Deze mijnschacht is het symbool van het mijnverleden van Charleroi en is als werelderfgoed van de UNESCO beschouwd. Ze ervoer een tragedie op 8 augustus 1956, met een brand in een van de verdiepingen van de mijn die 262 mensen gedood heeft, de overgrote meerderheid van Italiaanse afkomst.

Tenslotte heeft dhr. Marcel Miller, Benelux CEO van de Alstom groep, de activiteiten gepresenteerd van de groep en de vestiging, die het onderzoeks- en testcentrum voor signalisatiesystemen en krachtelektronica huist.

Gepubliceerd op 12/10/2016

bovenaan de pagina