Bezoek van de Franse minister van Binnenlandse Zaken aan België [fr]

Manuel Valls, de Franse minister van Binnenlandse Zaken, was op bezoek in Brussel op maandag 25 februari om zijn Belgische tegenhanger Joëlle Milquet te ontmoeten. Ze zijn samen tot een akkord gekomen voor een nieuwe samenwerkingsverdrag in het kader van de strijd tegen grenscriminaliteit in de provincies West-Vlaanderen en Henegouwen. Het akkoord zal officieel worden ondertekend op 18 maart en zal het huidige akkoord van Doornik van 2001 vervangen.

De Franse minister heeft ook staatsecretaris voor Asiel en Migratie Maggie De Block ontmoet om te discussieren over de intensivering van de contacten tussen Belgische en Franse autoriteiten inzake asielbeleid en opvang van buitenlanders.

Manuel Valls werd daarna uitgebreid geïnterviewd door journalist Christophe Lamfalussy van de krant La Libre Belgique. Het interview ging over de taak van Frankrijk en Europa om te bewijzen dat de Europese samenleving en de islam verenigbaar zijn, en tegelijk te strijden tegen radicale stromingen.

De minister heeft zijn bezoek afgesloten met een conferentie rond het thema veiligheid in het nieuwe Square Meeting Centre op de Brusselse Kunstberg.

(Foto’s : Christian Lambiotte)

Gepubliceerd op 27/02/2013

bovenaan de pagina