Bezoek van de ambassadeur in Kortrijk

De Heer Bernard Valero, Ambassadeur van Frankrijk, werd
tijdens zijn officieel bezoek aan Kortrijk op 5 maart 2013 onthaald door de ereconsul van Frankrijk in Kortrijk, Pierre-Paul de Beir. Hij ontmoette er de vertegenwoordigers van het Vlaamse Netwerk van Ondernemingen, VOKA.

Vervolgens ging de ambassadeur samen met lokale persoonlijkheden ontbijten en met de consul-generaal van FrankrijkPierre-Paul de Beir; de burgemeester van Kortrijk Vincent Van Quickenborne ; de procureur des Konings Jean-MaireCol ; De procureur van de Republiek Frédéric Fèvre (Lille) en Paul Breyne, Vlaams politicus (CD&V).

De ambassadeur bracht een bezoek aan het stadhuis van Kortrijk en daarna aan het historisch centrum; de grote markt, het belfort... De Heer Bernard Valero heeft ook het bedrijf BARCO bezocht. Ten slotte werd hij onthaald door de rector van de campus Kulak van de KU Leuven. Hij hield er een toespraak voor een vol auditorium in aanwezigheid van Franse verenigingen.

zie de promotionele website van de Vlaamse Overheid: "vous êtes les bienvenus" , met bestimming naar de franse en waalse werkzoekers. www.vouseteslesbienvenus.eu

Gepubliceerd op 19/03/2013

bovenaan de pagina