Bezoek van de ambassadeur van Frankrijk in Antwerpen [fr]

De ambassadeur van Frankrijk, Hélène Farnaud-Defromont, ging op 14 oktober 2019 naar Antwerpen voor een economisch en cultureel bezoek.

In het kader van dit bezoek, maakte de ambassadeur kennis met de algemene directeur van het Havenhuis van Antwerpen, de heer Jacques Vandermeiren en met diens hoofdverantwoordelijke voor de internationale ontwikkeling, de heer Wim Dillen, om de intense en strategische activiteiten te ontdekken van de Haven van Antwerpen, die van een uitzonderlijke geografische positie geniet in hartje Europa waar talrijke Franse industriële groepen op het gebied van energie en transport gehuisvestigd zijn. Dit onderhoud heeft er ook voor gezorgd dat actuele onderwerpen besproken werden en in het bijzonder de gevolgen van de Brexit .

De Ambassadeur van Frankrijk bracht ook een bezoek aan het Franse internationale lyceum van Antwerpen en ontmoette er de studenten en de talrijke actoren die in deze stad de Franse taal en cultuur levend houden, zoals de Franse Alliantie, de vereniging “Accueil des français d’Anvers” en de vereniging FLAM "Le Mots Passants” - voor het aanleren van de Franse moedertaal".

Crédit photo : Ambassade de France

Gepubliceerd op 29/11/2019

bovenaan de pagina