Bezoek van de leerlingen van de School van de Luchtmacht van Grenoble [fr]

De Ambassadeur van Frankrijk heeft vandaag samen met de Consul-generaal Sylvain Berger in de residentie van Frankrijk een klas van de School van de Luchtmacht van Grenoble met hun leerkracht en begeleiders ontvangen.

Op deze bijeenkomst konden de Ambassadeur en de Consul-generaal deze jonge landgenoten de inzetten van de relatie tussen Frankrijk en België en de missies, de organisatie en de werking van de Ambassade en het Consulaat-Generaal voorstellen.

De kolonel Michel, afgevaardigde van de Souvenir français van België, presenteerde de leerlingen ook de staat van de bereidingen van de honderdste verjaardag van de Eerste Wereldoorlog, die op 4 augustus in Luik begint en die de herinnering van tienduizenden gesneuvelde Franse soldaten zal eren.

Al in al hebben deze leerlingen van deze "uitstap" bij de Ambassade van Frankrijk in Brussel genoten. Zo hebben ze de kwaliteit en de diversiteit van de relatie tussen Frankrijk en België kunnen ontdekken, en de mobilisatie van de diplomatieke en consulaire afdelingen kunnen zien.

Gepubliceerd op 16/04/2014

bovenaan de pagina