Biografie van H.E. mw. Claude-France Arnould [fr]

JPEG

Mevrouw Claude-France ARNOULD
Ambassadeur van Frankrijk bij de Koninkrijk van België

Mevrouw Claude-France Arnould was speciaal gezant voor Ruimtevaart in de Europese dienst voor extern optreden van januari tot oktober 2015. Zij was eerder, vanaf januari 2011, uitvoerend directeur bij het Europees Defensieagentschap.

Van 2009 tot 2010 was ze aan het hoofd van de Crisisbeheersing en -planning bij de Raad van de Europese Unie na haar functie als directeur voor Defensiezaken van de Raad van de Europese Unie.

Als gevolmachtigd minister was ze directeur van Internationale en Strategische Zaken bij het Secretariaat-generaal van Defensie van 1998 tot 2001, eerste adviseur in de Ambassade van Frankrijk in Duitsland van 1994 tot 1998 en werkte ze in verschillende functies op maatschappelijke kwesties, namelijk als adjunct-directeur in het economische bestuur en bestuur voor Europese samenwerking bij het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken van 1989 tot 1994. Van 1987 tot 1989 was ze secretaris-generaal van de École nationale d’administration (ENA).

Als oud-leerling van de École normale supérieure en van de École nationale d’administration heeft Claude-France Arnould een aggregatie in klassieke letteren en een licentie in kunst en archeologie. Ze heeft ook een diploma van het Institut d’études politiques van Parijs.

Claude-France Arnould is Officier van het Legioen van eer en van de Nationale Orde van Verdienste, en heeft de Bundesverdienstkreuz Erster Klasse (Duitsland) en de Gran Cruz del Mérito Militar (Spanje) gekregen.

- Op 12 november 2016 overhandigde de ambassadeur van Frankrijk mevrouw Claude-France Arnould haar geloofsbrieven aan Zijne Majesteit de Koning der Belgen.

Gepubliceerd op 14/08/2019

bovenaan de pagina