COVID-19: Situatie van de grensarbeiders [fr]

- COVID-19: Situatie van de grensarbeiders (19.03.20): Gezamenlijk persbericht van mevrouw Muriel PENICAUD, Minister van Werk, en mevrouw Amélie de MONTCHALIN, staatssecretaris belast met Europese Zaken

Grensarbeiders die een activiteit uitoefenen die niet op afstand kan worden gedaan, mogen zich naar hun werkplek begeven. Ze zullen de landsgrenzen mogen overschrijden. Er werden specifieke maatregelen genomen om de grensovergang te vergemakkelijken. Zo kunnen met name permanente vergunningen door de werkgever of specifieke doorgangsbewijzen door de nationale autoriteiten worden afgeleverd.

In het algemeen blijft de arbeidsovereenkomst van grensarbeiders gehandhaafd en worden alle bijbehorende rechten en beschermingen gegarandeerd.

PDF - 210.7 kB
(PDF - 210.7 kB)

- COVID-19: Gezamenlijk persbericht - Wat ten slotte de fiscale maatregelen betreft, is Frankrijk met Duitsland, België, Zwitserland en Luxemburg overeengekomen dat het thuisblijven van grensarbeiders geen gevolgen mag hebben voor de belastingregeling die op hen van toepassing is.

PDF - 50.6 kB
(PDF - 50.6 kB)

Gepubliceerd op 09/08/2021

bovenaan de pagina