Campus France België [fr]

Campus France: het Franse agentschap voor de bevordering van het hoger onderwijs en de studentenmobiliteit

Het agentschap Campus France is een openbare instelling die verantwoordelijk is voor de bevordering van het hoger onderwijs, de gastvrijheid en de internationale mobiliteit van studenten, onderzoekers, experts en genodigden. De instelling staat onder het toezicht van zowel de ministeries die verantwoordelijk zijn voor buitenlandse zaken als de ministeries van hoger onderwijs en onderzoek.

Een netwerk van meer dan 200 kantoren in 119 landen over de hele wereld

Campus France informeert internationale studenten over het Franse hoger onderwijs en begeleidt hen bij hun opleidingskeuze, bij de opstelling van hun kandidatuurdossiers en bij hun visumaanvraag.

Frankrijk: het 3de populairste bestemmingsland voor buitenlandse studenten volgens de Unesco

Volgens de laatste cijfers van de Unesco is Frankrijk het 3de populairste bestemmingsland voor buitenlandse studenten, na de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. In 2013 hebben 295 084 buitenlandse studenten voor Frankrijk gekozen, ofwel 7 % van het totale aantal studenten dat naar het buitenland trekt voor hun studies.

Meer informatie over het agentschap Campus France kunt u vinden op www.campusfrance.org

Het kantoor van Campus France in Brussel

Campus France België heeft een ontvangst- en informatiekantoor in het hart van Brussel, in samenwerking met de Alliance française Bruxelles-Europe. U kunt er op afspraak terecht (op maandag en donderdag van 14.30 u. tot 17.30 u.). Een adviseur staat u bij in uw opzoekingen en uw registratieprocedure bij een Franse instelling.

U kunt Campus France België contacteren via e-mail of via het telefoonnummer +31 2 548 88 74.

Voor meer informatie kunt u surfen naar de website van Campus France en de Facebookpagina Campus France Belgique/België. volgen.

Het kantoor van Campus France in België

In de kantoren van de Alliance française Bruxelles-Europe
Kunstlaan 46
1000 Brussel
België


PNG

Het Campus France-salon van hogere studies

Ieder jaar, in december of januari, organiseert de Ambassade van Frankrijk in België, in samenwerking met het Lycée français Jean Monnet in Brussel, een Campus France-salon van hogere studies. Het doel van dit grootschalige evenement is om Franse en internationale scholieren en hun gezinnen in het Brussels Gewest te informeren, en om een vijftigtal Franse hoger onderwijsinstellingen de kans te bieden om dit grote Franstalige publiek te ontmoeten.

JPEG

De online studiebeurs - Studeren in Frankrijk, georganiseerd op 15 en 16 januari 2021, stelt u in staat om de cursussen (Bachelor en Master) te ontdekken die worden door een zestigtal Franse instellingen voor hoger onderwijs: universiteiten, grandes écoles, voorbereidingsklassen, hogescholen aangeboden

Alle disciplines zullen vertegenwoordigd zijn: kunst en design, techniek, mens- en sociale wetenschappen, politieke wetenschappen, handel, management, communicatie, hotelwezen.

De vertegenwoordigers, huidige studenten en alumni van deze instellingen staan tot uw beschikking en beantwoorden al uw vragen over studeren in Frankrijk: opleiding, praktische informatie, huisvesting, enz.

Deze virtuele studiebeurs gewijd aan het hoger onderwijs in Frankrijk zal een ergonomische en intuïtieve interface hebben.

Op de virtuele stands in 2D perspectief bieden de deelnemende instellingen documenten aan die online toegankelijk zijn (brochure, video’s, conferenties, enz.) en kunnen ze live, via chat, met de bezoekers communiceren.

Inschrijving voor de studiebeurs is gratis: https://salondesetudesenfrance-benelux-de.eu/

Wij nodigen u uit om u te abonneren op de Facebook pagina Campus France Belgique om het nieuws van dit evenement te volgen.

Voor meer informatie kunt u surfen naar de website www.saloncampusfrance.be

Gepubliceerd op 06/08/2021

bovenaan de pagina