Campus France België [fr]

Campus France: het Franse agentschap voor de bevordering van het hoger onderwijs en de studentenmobiliteit

Het agentschap Campus France is een openbare instelling die verantwoordelijk is voor de bevordering van het hoger onderwijs, de gastvrijheid en de internationale mobiliteit van studenten, onderzoekers, experts en genodigden. De instelling staat onder het toezicht van zowel de ministeries die verantwoordelijk zijn voor buitenlandse zaken als de ministeries van hoger onderwijs en onderzoek.

Een netwerk van meer dan 200 kantoren in 119 landen over de hele wereld

Campus France informeert internationale studenten over het Franse hoger onderwijs en begeleidt hen bij hun opleidingskeuze, bij de opstelling van hun kandidatuurdossiers en bij hun visumaanvraag.

Frankrijk: het 3de populairste bestemmingsland voor buitenlandse studenten volgens de Unesco

Volgens de laatste cijfers van de Unesco is Frankrijk het 3de populairste bestemmingsland voor buitenlandse studenten, na de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. In 2013 hebben 295 084 buitenlandse studenten voor Frankrijk gekozen, ofwel 7 % van het totale aantal studenten dat naar het buitenland trekt voor hun studies.

Meer informatie over het agentschap Campus France kunt u vinden op www.campusfrance.org

Het kantoor van Campus France in Brussel

Campus France België heeft een ontvangst- en informatiekantoor in het hart van Brussel, in samenwerking met de Alliance française Bruxelles-Europe. U kunt er op afspraak terecht (op maandag en donderdag van 14.30 u. tot 17.30 u.). Een adviseur staat u bij in uw opzoekingen en uw registratieprocedure bij een Franse instelling.

U kunt Campus France België contacteren via e-mail of via het telefoonnummer +31 2 548 88 74.

Voor meer informatie kunt u surfen naar de website van Campus France en de Facebookpagina Campus France Belgique/België. volgen.

Het kantoor van Campus France in België

In de kantoren van de Alliance française Bruxelles-Europe
Kunstlaan 46
1000 Brussel
België


PNG

Het Campus France-salon van hogere studies

Ieder jaar organiseert de Ambassade van Frankrijk in België, in samenwerking met het Lycée français Jean Monnet in Brussel, een Campus France-salon van hogere studies. Het doel van dit grootschalige evenement is om Franse en internationale scholieren en hun gezinnen in het Brussels Gewest te informeren, en om een vijftigtal Franse hoger onderwijsinstellingen de kans te bieden om dit grote Franstalige publiek te ontmoeten.

JPEG

De 6e editie van het Salon Campus France, op 26 november 2022

De Franse ambassade in België en het Lycée français Jean Monnet van Brussel organiseren sinds 2016 elk jaar een Salon des études en France, dat tot doel heeft middelbare scholieren en studenten te begeleiden bij hun studieprojecten in Frankrijk. De Ambassadeur van Frankrijk in België, de heer François Sénémaud, opende deze 6e editie op 25 november in de Europese School in Brussel. De eerste dag stond in het teken van conferenties van de verschillende instellingen en een moment van uitwisseling met de leerlingen van het netwerk van Europese scholen. Het Franse Lycée Jean Monnet in Brussel verwelkomde op zaterdag 26 november de stands van scholen en bedrijven voor de tweede dag van dit evenement, dat toegankelijk was voor het grote publiek.

De 6e editie van de Studiebeurs Studeren in Frankrijk bracht in totaal 64 Franse instellingen voor hoger onderwijs bijeen (universiteiten, grandes écoles, voorbereidende opleidingen, scholen voor hoger onderwijs) uit alle disciplines: kunst en design, techniek, menswetenschappen en sociale wetenschappen, politieke wetenschappen, handel, management, communicatie en horeca. Honderden deelnemers van Franse middelbare scholen, Belgische en Europese scholen, maar ook van Belgische universiteiten kregen de gelegenheid om met vertegenwoordigers van instellingen te praten aan hun respectievelijke stand, te profiteren van de feedback van alumni en deel te nemen aan thematische conferenties over de belangrijkste vakgebieden. Voor deze editie lag de nadruk op professionalisering, door de organisatie van drie transdisciplinaire conferenties over de beroepen van de toekomst ("vrouwen in de technologie", "diplomatieke beroepen" en "milieu - duurzame landbouw en agritechnologie").

Salon des études en France 2022
Salon des études en France 2022
Salon des études en France 2022
Salon des études en France 2022

Gepubliceerd op 02/12/2022

bovenaan de pagina