Campus France België [fr]

Campus France: het Franse agentschap voor de bevordering van het hoger onderwijs en de studentenmobiliteit

Het agentschap Campus France is een openbare instelling die verantwoordelijk is voor de bevordering van het hoger onderwijs, de gastvrijheid en de internationale mobiliteit van studenten, onderzoekers, experts en genodigden. De instelling staat onder het toezicht van zowel de ministeries die verantwoordelijk zijn voor buitenlandse zaken als de ministeries van hoger onderwijs en onderzoek.

Een netwerk van meer dan 200 kantoren in 119 landen over de hele wereld

Campus France informeert internationale studenten over het Franse hoger onderwijs en begeleidt hen bij hun opleidingskeuze, bij de opstelling van hun kandidatuurdossiers en bij hun visumaanvraag.

Frankrijk: het 3de populairste bestemmingsland voor buitenlandse studenten volgens de Unesco

Volgens de laatste cijfers van de Unesco is Frankrijk het 3de populairste bestemmingsland voor buitenlandse studenten, na de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. In 2013 hebben 295 084 buitenlandse studenten voor Frankrijk gekozen, ofwel 7 % van het totale aantal studenten dat naar het buitenland trekt voor hun studies.

Meer informatie over het agentschap Campus France kunt u vinden op www.campusfrance.org

Het kantoor van Campus France in Brussel

Campus France België heeft een ontvangst- en informatiekantoor in het hart van Brussel, in samenwerking met de Alliance française Bruxelles-Europe. U kunt er op afspraak terecht (op maandag en donderdag van 14.30 u. tot 17.30 u.). Een adviseur staat u bij in uw opzoekingen en uw registratieprocedure bij een Franse instelling.

U kunt Campus France België contacteren via e-mail of via het telefoonnummer +31 2 548 88 74.

Voor meer informatie kunt u surfen naar de website van Campus France en de Facebookpagina Campus France Belgique/België. volgen.

Het kantoor van Campus France in België

In de kantoren van de Alliance française Bruxelles-Europe
Kunstlaan 46
1000 Brussel
België


PNG

Het Campus France-salon van hogere studies

Ieder jaar organiseert de Ambassade van Frankrijk in België, in samenwerking met het Lycée français Jean Monnet in Brussel, een Campus France-salon van hogere studies. Het doel van dit grootschalige evenement is om Franse en internationale scholieren en hun gezinnen in het Brussels Gewest te informeren, en om een vijftigtal Franse hoger onderwijsinstellingen de kans te bieden om dit grote Franstalige publiek te ontmoeten.

JPEG

De 6e editie van het Salon Campus France, op 26 november 2022
Ben je op zoek naar een universitaire opleiding in Frankrijk, een stageplaats of misschien wel je eerste job? Bezoek dan zeker de 6e editie van het Salon Campus France op zaterdag 26 november van 10u30 tot 16u30 in het Lycée français Jean Monnet te Brussel.

Je zult er de vele stands van bedrijven en toonaangevende Franse instellingen voor hoger onderwijs (universiteiten, hogescholen, voorbereidende opleidingen) kunnen bezoeken. Alle vakgebieden zijn vertegenwoordigd: kunst en design, techniek, sociale en humane wetenschappen, politieke wetenschappen, handel, management, communicatie, horeca, ...

Hier kan je een dag lang:
Het opleidingsaanbod van de deelnemende scholen ontdekken en te weten komen wat je moet doen om in Frankrijk te gaan studeren;
Spreken met werknemers van bedrijven over hun activiteiten en openstaande vacatures;
Presentaties en lezingen bijwonen van instellingen en bedrijven over de beroepen van de toekomst;
Spreken met studenten en afgestudeerden over hun ervaringen met het hoger onderwijs in Frankrijk.

De toegang tot de beurs is gratis en vooraf inschrijven is niet nodig.

Mis deze unieke kans niet om je professionele loopbaan of studietraject in Frankrijk uit te bouwen!

PUBLIEK: Leerlingen secundair onderwijs, bachelor-, master- en doctoraatsstudenten en hun ouders
DATUM: 26 november 2022 - 10.30u tot 16.30u
TOEGANG: Lycée français Jean-Monnet, Frans Lyceumlaan 9, 1180 Brussel (tram 92 of 51, bus 60)

Gepubliceerd op 22/11/2022

bovenaan de pagina