Onderscheidingstekens van Officier in de Orde van de Academische Palmen

De ambassadeur van Frankrijk in België, Bernard Valero, heeft tijdens een ceremonie in de Résidence de France, onderscheidingstekens van Officier dansl’Ordre des PalmesAcadémiques uitgereikt aan Dirk Martin, onderzoeker en vermaard historicus. Dirk Martin werd gehuldigd voor zijn universitair traject en zijn passie voor de geschiedenis.

Als Antwerpenaar is hij gespecialiseerd in de geschiedenis van Antwerpen, een Hanzestad waar veel conflicten zich afspeelden tijdens de Tweede Wereldoorlog en hij is ook gespecialiseerd in de geschiedenis van de Bezetting van België tijdens de Tweede Wereldoorlog alsook in de interne en buitenlandse politiek van België.

Dirk Martin is een echte “bewaker van de herinneringen” in België vanwege zijn indrukwekkende bibliografie en zijn posten van waarnemend directeur van het SOMA (Studie- en Documentatiecentrum Oorlog en Hedendaagse Maatschappij) en secretaris van de groepering Documentatie van de FWI (Federale Wetenschappelijke Instelling) die hij al enkele jaren bekleedt.

Gepubliceerd op 10/04/2013

bovenaan de pagina