Gezamenlijke conferentie met de Ambassadeur van Duitsland ter gelegenheid van het 60-jarige bestaan van het Elyséeverdrag [fr]

Op 27 februari 2023 hebben de Ambassadeurs van Frankrijk en Duitsland in België gesproken met de studenten van de UAntwerpen ter gelegenheid van de 60jarige verjaardag van het Elyséeverdag.

De Ambassadeur van Frankrijk in België, de heer François Sénémaud, en de Ambassadeur van Duitsland in België, de heer Martin Kotthaus, bezochten Antwerpen voor een gesprek met de studenten van de universiteit UAntwerpen ter gelegenheid van de 60e verjaardag van het Elyséeverdrag.

De twee Ambassadeurs herinnerden aan de oorsprong van en de verwezenlijkingen die mogelijk werden gemaakt door de ondertekening van dit verdrag tussen Frankrijk en Duitsland in 1963. Zij herinnerden eraan dat de Frans-Duitse vriendschap een pijler van de Europese integratie is.

Tijdens de kwaliteitsvolle uitwisselingen met de studenten werd gewezen op het belang van deze samenwerking, die het mogelijk heeft gemaakt een ruimte van vrede binnen de Europese Unie op te bouwen, en op de rol ervan in het antwoord op de internationale crisis die door de Russische agressie tegen Oekraïne is ontstaan.

Conférence conjointe avec l'Ambassadeur d'Allemagne à l'occasion des 60 ans du Traité de l'Elysée
Conférence conjointe avec l'Ambassadeur d'Allemagne à l'occasion des 60 ans du Traité de l'Elysée

Gepubliceerd op 15/03/2023

bovenaan de pagina