Conferentie "The Europe of Knowledge” [fr]

Opening van de conferentie in het kader van het Franse Voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie en in samenwerking met de Koninklijke Academie van België.

Op 22 maart, in het kader van het Franse voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie, heeft de Ambassadeur van Frankrijk in België, de heer François Sénémaud, samen met Didier Viviers, permanent secretaris van de Koninklijke Academie van Wetenschappen, Letteren en Schone Kunsten van België, de conferentie "The Europe of Knowledge" geopend. Deze conferentie, georganiseerd door de Ambassade van Frankrijk in België en de Koninklijke Academie van België, besprak de begrippen van Open Wetenschap, Europese Universiteiten, onderzoeksevaluatieprocessen, alsook de kwesties van het delen van wetenschappelijke gegevens en de complementariteit tussen fundamentele en toegepaste wetenschap.

Deze conferentie werd bijgewoond door Sylvie Retailleau, voorzitter van de universiteit van Paris-Saclay; Marin Dacos, nationaal coördinator voor open wetenschap bij het Franse Ministerie van Hoger Onderwijs, Onderzoek en Innovatie; Véronique Halloin, secretaris-generaal van de Fonds de la Recherche Scientifique FNRS; Nicolas Cudre-Mauroux, directeur onderzoek en innovatie bij Solvay. Het evenement wordt door Didier Viviers, permanent secretaris van de Koninklijke Academie van Wetenschappen, Letteren en Schone Kunsten van België, gemodereerd.

Gepubliceerd op 05/04/2022

bovenaan de pagina