Conferentie over de toekomst van Europa: lancering van een meertalig digitaal platform [fr]

De Conferentie over de toekomst van Europa is een fundamenteel initiatief dat door Frankrijk werd aangedragen en wordt op 9 mei, op de Dag van Europa, ingeluid met de start van een ongezien pan-Europees debat. De conferentie is een open en inclusieve vorm van deliberatieve democratie.

Het doel van de conferentie is om mensen uit alle lagen van de Europese bevolking gemakkelijker de kans te bieden om aan te geven wat ze van de Europese Unie verwachten, zodat deze verwachtingen een rol kunnen spelen bij het bepalen van de toekomstige weg van de Europese Unie en haar beleidsvorming.

Sinds 19 april kunnen alle EU-burgers via een meertalig digitaal platform mee vorm geven aan hun eigen toekomst en die van Europa en dit in het kader van de Conferentie over de toekomst van Europa. Het platform, dat beschikbaar is in 24 talen, maakt het, tijdens online-evenementen, voor burgers in de hele Unie mogelijk om ideeën en standpunten met elkaar uit te wisselen.

De conferentie staat onder het gezag van de drie instellingen die vertegenwoordigd worden door de voorzitters van het Europees Parlement, de Raad en de Europese Commissie, die tezamen het voorzitterschap op zich nemen. Vervolgens zullen de conclusies van de conferentie worden besproken.

Gepubliceerd op 23/04/2021

bovenaan de pagina