De Ambassadeur onderscheidt Georges-Francis Seingry [fr]

Op woensdag 14 november heeft de ambassadeur van Frankrijk, dhr. Bernard Valero, gedurende een plechtigheid in de Residentie van Frankrijk de onderscheidingstekenen van Ridder in de Nationale Orde van Verdienste aan dhr. Georges-Francis Seingry, adviseur aan de Assemblée des Français de l’Etranger, overhandigt.

Deze eminente onderscheiding getuigt van de erkenning van Frankrijk voor al zijn professionele kwaliteiten en zijn actieve betrokkenheid in dienst van onze medeburgers.

Lid van de Assemblée des Français de l’étranger (AFE), verkozen voor het kieskring van België, dhr. Georges-Francis Seingry was rapporteur voor de tijdelijke commissie voor de electorale deelname van Fransen in het buitenland tussen 2007 en 2008. In maart 2010 werd hij tot voorzitter van de commissie van wet- en regelgeving van de AFE verkozen.

Met zijn politieke inzetting was dhr. Seingry nauw betrokken in het leven van de Franse gemeenschap in België door de bemiddeling van Franse verinigingen: Union des Français de l’Étranger (UFE), Association pour la Promotion de l’Alsace, onderlinge maatschappijen en liefdadigheidsinstellingen die onze landgenoten in nood helpen, waaronder de Entraide Française van Brussel waarvan hij sinds tien jaar voorzitter is. Hij was ook de organisator van verschillende evenementen voor onze landgenoten in het buitenland, waarvan een bal ter gelegenheid van de 14de juli (“La grande soirée Bleu Blanc Rouge).

In 1976 heeft dhr. Georges-Francis Seingry in Brussel ook een van de eerste uitgeverijen die in naslagwerken over de instellingen van de EU (Éditions Delta SA) gespecialiseerd zijn. Onder de auteurs vindt men namen zoals Valery Giscard d’Estaing, toen voorzitter van de Europese Conventie, academici zoals Thomas Owen of Henri Brugmans, rector van het Europacollege in Brugge, politici zoals Jean-Luc De Haene, toenmalige Eerste Minister van België, en meerdere voorzitters van het Europees Parlement en van de Raad van de EU. Hij was secretaris-generaal van de Internationale Boekenbeurs in Brussel (tussen 1987 en 1989) en bestuurder (1988-1994), en dan vice-president (1994-1996) van de vereniging van uitgevers. Hij werd ook voorzitter van zijn juridische commissie en zijn commissie “Prix du livre” tussen 1994 en 1999.

Link naar de Assemblée des Français de l’Etranger: http://www.assemblee-afe.fr/

Gepubliceerd op 05/12/2013

bovenaan de pagina