De Ambassadeur onderscheidt Professor Ludo Melis [fr]

De ambassadeur van Frankrijk, dhr. Bernard Valero, heeft op woensdag 11 december gedurende de slotavond van het Frankrijkjaar aan de KUL het onderscheidingsteken van officier in de Orde van de Academische Palmen aan emeritus hoogleraar Ludo Melis gegeven.

Deze eminente onderscheiding toont de erkenning van Frankrijk voor zijn inzet voor onderwijs en de bevordering van de Franse taal en francofonie.

Verantwoordelijk voor de afdeling romaanse linguïstiek aan de K.U.Leuven (Faculteit der Letteren, Afdeling linguïstiek) van 1981 tot 1983, Prof. Ludo Melis werd Decaan van de Faculteit der Letteren in 2003 en daarna vicerector bevoegd voor onderwijs en vorming in 2006. Specialist van de Franse taal en grote verdediger van francofonie en meertaligheid, Ludo Melis is internationaal erkend voor zijn werk als onderzoeker, auteur en docent. Hij heeft meer dan 300 eindwerken en 17 proefschriften begeleidt. Ludo Melis werd ook in vele universiteiten uitgenodigd, waaronder Aix-en-Provence, Rijsel, Parijs (Ecole normale supérieure, Paris IV, Paris VII, Paris VIII, Paris X), Straatsburg, Toulouse, Alicante, Antwerpen, Graz, Münster, Urbino.

Gepubliceerd op 13/12/2013

bovenaan de pagina