De Ambassadeur onderscheidt Pierre Lambert [fr]

De ambassadeur van Frankrijk in België, dhr. Bernard Valero, heeft op donderdag 5 december gedurende een plechtigheid aan de Residentie van Frankrijk het onderscheidingsteken van Ridder in de Nationale Orde van de Legioen van Eer aan dhr. Pierre Lambert, advocaat aan de balie van Brussel, gegeven.

Door deze onderscheiding wil Frankrijk Pierre Lambert hulden voor zijn professionele vaardigheden en het grote belangstelling dat hij altijd voor Frankrijk heeft getoond, naast zijn inzet voor vrijheid en de verdediging van de mensenrechten.

Advocaat aan de balie van Parijs sinds 1953, dhr. Pierre Lambert heeft een doctoraat in rechten aan de Universiteit van Brussel. Hij begon zijn carrière als docent in koloniale rechten en sociale wetgeving op de provinciale school van sociale dienst in Luik tussen 1955 en 1958. Vanaf 1975 werd hij voor twee jaar Voorzitter van de Conferentie van de jonge balie in Brussel en stichting van de Uitgeverij met dezelfde naam, in hetzelfde jaar. Lid van de Raad van de Orde van 1976 tot 1979, dhr. Lambert is ook, sinds 1983, voorzitter van het Raad van Bestuur en stichter van de vzw “Éditions Nemesis”, naast het feit dat hij ook directeur was van de collectie “Droit et Justice” gedurende 20 jaar, tot in 2005.

Gepubliceerd op 13/12/2013

bovenaan de pagina