De Ambassadeur van Frankrijk in Brugge en Zeebrugge [fr]

De Ambassadeur van Frankrijk, Claude-France Arnould, is op 9 maart naar Brugge geweest voor een bezoek in drie delen: het Europacollege, een werklunch in de Residentie van de Gouverneur en een bezoek van de haven van Zeebrugge.

JPEG
Mw. Claude-France Arnould met Jörg Monar, Rector van het Europacollege


In het Europacollege heeft de Ambassadeur zich met de Rector voordat ze de Franse studenten heeft ontmoet ter gelegenheid van de "Frans-Monegaskische week". Ze werd vergezeld door de Ereconsul van Frankrijk in Brugge, dhr. Gosselin.


JPEG


De ontmoeting met Franse studenten van het Europacollege heeft geleid tot een gedachtewisseling over de Europese inzet van jonge Franse studenten in Brugge.


JPEG


JPEG


Dans l’après-midi Mme l’Ambassadeur s’est rendue sur le site du port de Zeebrugge. L’occasion d’une rencontre, sous le signe des investissements belges en France, avec l’entreprise Fluxys et d’une visite de leurs installations. Première entreprise de transport de gaz naturel liquéfié en Belgique, Fluxys vient de réaliser un investissement important dans le futur terminal gazier de Dunkerque.

In de namiddag bezocht de Ambassadeur de haven van Zeebrugge. Het was de gelegenheid voor een ontmoeting onder het teken van Belgische investeringen in Frankrijk, een rondleiding door de faciliteiten van Fluxys. Als grootste bedrijf voor het vervoeren van vloeibare aardgas in België heeft Fluxys zopas een grote investering in de toekomstige gasterminal in Duinkerke verricht.


JPEG

JPEG
De Ambassadeur in aanwezigheid van Patricia Pouliquen, Directeur van het regionale economische afdeling van de Ambassade van Frankrijk, van Laurent Rémy, woordvoerder van Fluxys Belgium, en van Heberte Bettonville, de Laurent Rémy, porte parole de Fluxys Belgium, et Huberte Bettonville, Directeur van regionale handel.


De ontmoeting met de havenautoriteiten sloot het bezoek met een presentatie van de activiteiten van de haven van Zeebrugge en hun ontwikkeling op het gebied van logistiek en transport.


JPEG
De Ambassadeur met dhr. Vincent De Saedeleer, ondervoorzitter van de havenautoriteit, en dhr. Gosselin, Ereconsul van Frankrijk in Brugge.

Gepubliceerd op 07/04/2016

bovenaan de pagina