De Brusselse Boekenbeurs zet de regio’s en gebieden van Frankrijk in de schijnwerpers [fr]

De Franse Ambassadeur in België, de heer François Sénémaud, verwelkomde op 9 maart in de Residentie van Frankrijk de persconferentie van de Brusselse Boekenbeurs, die van 30 maart tot 2 april zal plaatsvinden.

JPEG

Na een afwezigheid van drie jaar vanwege de Covidcrisis, maakt de Brusselse Boekenbeurs haar comeback : ze zal van 30 maart tot 2 april plaatsvinden in Tour&Taxis. Voor deze gelegenheid en vanwege de zeer nauwe banden tussen Frankrijk en België hebben de organisatoren van dit evenement de regio’s en gebieden van Frankrijk uitgenodigd.
Acht Franse regio’s zullen vertegenwoordigd zijn: Bourgogne-Franche-Comté, Corsica, Grand Est, Hauts-de-France, Normandië, Nouvelle-Aquitaine, Pays de la Loire en Provence-Alpes-Côte d’Azur. 91 uitgeverijen of uitgeversverenigingen zullen aanwezig zijn om hun auteurs voor te stellen, evenals de acties die zij in de boekensector ontwikkelen.

Deze persconferentie werd gehouden in aanwezigheid van Tanguy Roosen, voorzitter van de Boekenbeurs, Grégory Laurent, algemeen commissaris van de Boekenbeurs, en hun teams. François Annycke, co-voorzitter van de Fédération Interrégionale du Livre et de la Lecture vertegenwoordigde de regio’s en gebieden van Frankrijk.

Dit is een gelegenheid om het Belgische publiek aan te moedigen nieuwe horizonten te verkennen en de bezoekers de rijkdom van Franse uitgeverijen te laten ontdekken.

JPEG - 135.7 kB
Conférence de presse de La Foire du Libre de Bruxelles à la Résidence de France (09.03.2023) 9 mars
Crédit photo : Ambassade de France en Belgique

Gepubliceerd op 13/04/2023

bovenaan de pagina