De Choix Goncourt van België 2019 [fr]

Officieel erkend door de Académie Goncourt als één van de 20 Choix Goncourt in het buitenland, werd de Choix Goncourt van België uitgereikt aan Santiago H. Amigorena voor Le Ghetto intérieur, uitgegeven door P.O.L.

Fotokrediet: Ambassade van Frankrijk

De studenten hadden veel lof voor het verhaal van deze auteur die de onmacht van zijn Argentijnse grootvader beschrijft, terwijl zijn familie in Warschau ten slachtoffer viel aan de Holocaust. Dit boek is een “krachtige meditatie over ballingschap”, een thema dat jammer genoeg opnieuw in de actualiteit opduikt.

De jury, bestaande uit 40 vertegenwoordigers van 10 universiteiten en 10 Franstalige en Nederlandstalige hogescholen, kwam in de Residentie van Frankrijk bijeen om de keuze van bijna 250 studenten bekend te maken.

Het resultaat werd op 10 december 2019 bekendgemaakt in de aanwezigheid van de ambassadeur van Frankrijk in België, mevrouw Hélène Farnaud-Defromont, de minister van hoger onderwijs van de Federatie Wallonië-Brussel, mevrouw Valérie Glatigny, en de heer Eric-Emmanuel Schmitt van de Académie Goncourt.

In het voorjaar zal Santiago H. Amigorena in Brussel zijn prijs in ontvangst nemen en de studenten ontmoeten.

Gepubliceerd op 13/01/2020

bovenaan de pagina