De Energy observer bezoekt België van 22 tot 29 maart [fr]

De Energy Observer, het eerste autonome waterstofschip dat geen broeikasgassen of fijne deeltjes uitstoot, bezoekt van 22 tot 29 maart 2019 de haven van Antwerpen in België.

Dit elektrisch aangedreven schip haalt haar energie uit de combinatie van hernieuwbare energie en de productie van gedecarboniseerd waterstof uit zeewater. Dit technologische en wetenschappelijke project is erop gericht om onder extreme omstandigheden geavanceerde technologieën te testen die de voorloper vormen van de energienetwerken van morgen.

De Energy Observer is momenteel bezig aan een zes jaar durende wereldreis (2017-2022). Het schip zal in het totaal 101 keer aanmeren en dit in 50 verschillende landen. Met deze wereldreis wil de bemanning politieke besluitvormers, bedrijven en het grote publiek bewustmaken van de grote thema’s inzake ecologische transitie.

Deze 21ste-eeuwse expeditie, onder leiding van Victorien Erussard, kapitein en oprichter van het project, en Jerome Delafosse, expeditieleider en documentairemaker is gericht op de uitvoering van de 17 UN’s Sustainable Development Goals. In dit kader neemt de Energy Observer de rol op zich als ambassadrice voor Frankrijk. De Energy Observer staat onder de hoge bescherming van de Franse president Emmanuel Macron en geniet de officiële steun van de Europese Unie, de UNESCO en de IRENA.

De catamaran, haar bemanning en de rondtrekkende tentoonstelling van meer dan 1000 m2 houden van 22 tot 29 maart 2019 halt in Antwerpen alvorens hun reis verder te zetten.

U vindt meer informatie over de Energy observer en het Energy Village op de site: http://www.energy-observer.org

PDF - 1.6 MB
(PDF - 1.6 MB)

U vindt hier de brochure van de Energy Observer

PNG

Gepubliceerd op 17/04/2019

bovenaan de pagina