De Franse Nationale Feestdag in België

De Franse Nationale Feestdag werd nogmaals met enthousiasme gevierd in België.

In Luik, waar 14 juli traditioneel uitbundig gevierd wordt, hebben 35.000 mensen deelgenomen aan het volksfeest.

De dag voordien had de heer Jean-Pierre Rousseau in het Luikse stadhuis officieel zijn brevet van Ereconsuul van Luik gekregen uit de handen van Consuul generaal Sylvain Berger, in aanwezigheid van Ambassadeur Michèle Boccoz.

Op zaterdagmorgen heeft Ambassadeur Boccoz deelgenomen aan de officiële plechtigheden van 14 juli op de begraafplaats van Robermont, in Luik. Vervolgens is ze naar Brussel gegaan om de presentatie van Manneken Pis in Parijse kostuum bij te wonen. Elk jaar krijgt de beroemdste ketje van Brussel het traditionele kledij van de Parijse "titi" op de schouders om de feestdag van onze zuiderburen te celebreren.

Het feest zette zich voort in het prachtige museum Autoworld, in het Brusselse Jubelpark. Ambassadeur Boccoz en haar collega’s ambassadeurs bij de permanente vertegenwoordigingen van Frankrijk in Brussel gaven daar een receptie voor de Fransen en de vrienden van Frankrijk die in België gevestigd zijn.

De Fransen van België kregen dit jaar ook een speciale eer met de aanwezigheid van Mevrouw Hélène Conway-Mouret, Afgevaardigde minister bevoegd voor Fransen in het buitenland, en de heer Philip Cordery, parlementslid voor Fransen in het buitenland voor de kiesdistrict Benelux.

De speciale bijlage van de krant Le Soir kunt u hieronder integraal donwloaden :
PDF - 4 MB
Le Soir - Spécial France 14 juillet
(PDF - 4 MB)

Gepubliceerd op 18/07/2012

bovenaan de pagina