De Franse ambassadeurs op bezoek bij bedrijven in de Elzas [fr]

Ter afsluiting van de ambassadeursconferentie brengen de Franse ambassadeurs op vrijdag 31 augustus een bezoek aan de Elzas.

Ze heten Claude-France Arnould, Claire Bodonyi, Hélène Duchêne, Marcel Escure, Philippe Lacoste, Serge Lavroff, Eva Nguyen Binh en Pierre Voillery.
Ze zijn hoge ambtenaren bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Respectievelijk zijn ze de ambassadeur van Frankrijk in België, in Namibië, vertegenwoordiger van Frankrijk bij de NAVO, de ambassadeur van Frankrijk in Niger, Tsjaad, Trinidad en Tobago, Cambodja en Bostwana.

Ter afsluiting van de ambassadeursconferentie brengen deze persoonlijkheden op vrijdag 31 augustus een bezoek aan de Elzas. In feite zijn er verscheidene groepen van Franse ambassadeurs gevormd (in totaal 112 personen) die de 11 Franse metropolitaine gebieden zullen bezoeken. Ze zullen meer bepaald bedrijven bezoeken en economische actoren ontmoeten.

Hun voogdijminister, Jean-Yves Le Drian, die ook verantwoordelijk is voor toerisme en buitenlandse handel, wenste deze "directe onderdompeling van de ambassadeurs in deze gebieden om op die manier contacten met lokale actoren te onderhouden."

Deze Franse vertegenwoordigers in het buitenland zullen een bezoek brengen aan het hoofdkantoor van Lohr Industrie, gelegen in Duppigheim, aan Safran Landing Systems in Molsheim en, na een "economische themalunch", zullen ze CroisiEurope bezoeken. Dit bedrijf is gevestigd in de Port-du-Rhin in Straatsburg en is gespecialisserd in rivier-, zee- en kustcruises.

Bron: www.dna.fr

Gepubliceerd op 11/10/2018

bovenaan de pagina