De ambassadeur onderscheidt Hervé Hasquin [fr]

De ambassadeur van Frankrijk, dhr. Bernard Valero, heeft op maandag 9 december gedurende een plechtigheid aan de Residentie van Frankrijk het onderscheidingsteken van commandeur in de Orde van de Academische Palmen aan dhr. Hervé Hasquin, permanent secretaris van de Koninklijke Academie voor Wetenschappen, Letteren en Schone Kunsten van België.

Deze eminente onderscheiding toont de erkenning van Frankrijk

- voor het verwelkomen van vele Franse persoonlijkheden van de academische wereld waarmee er samengewerkt werd;
- voor het maken van bande tussen het College van België en het College van Frankrijk;
- voor de vele diensten bewezen in het kader van universitaire, onderwijs- en Franstalige samenwerking.

Permanent secretaris van de Koninklijke Academie voor Wetenschappen, Letteren en Schone Kunsten van Brussel sinds januari 2008, Hervé Hasquin was rector van de Université Libre de Bruxelles van 1982 tot 1986 en dan voorzitter van 1986 tot 1995. Hij was ook directeur van studies aan de École Partique des Hautes Études (afdeling religiewetenschappen) van de Sorbonne van 1995 tot 1996. Historicus en vrijmetselaar van de Grand Orient van België, Hervé Hasquin was ook voorzitter van het Interdisciplinair Centrum voor de Studie van Religies en Secularisme van de ULB dat ook een afdeling voor de studie van vrijmetselarij heeft. Hervé Hasquin heeft ook juist het College van België gesticht.

Senateur en daarna parlementslid, Hervé Hasquin was ook minister-president van het College van de gemeenschappelijke Franse Commissie tussen 1995 en 1999 en minister-president van de Franse Gemeenschap van België van 1999 tot 2004.

Om meer over de Koninklijke Academie van Wetenschappen, Letteren en Schone Kunsten, surf naar: http://www.academieroyale.be/

Gepubliceerd op 11/12/2013

bovenaan de pagina