De ambassadeur op bezoek in Doornik [fr]

De ambassadeur van Frankrijk, Bernard Valero, bracht een officieel bezoek aan Doornik op 7 en 8 maart 2013. Hij werd er onthaald door de ereconsul van Frankrijk in Doornik, Michel Bodson. Hij ontmoette de lokale autoriteiten en de Franse Gemeenschap, één van de belangrijkste van België in dat grensgebied.

De ambassadeur nam deel aan het gala van l’Entraide française en de volgende dag zat hij een economische vergadering voor met lokale bedrijfsleiders. Vervolgens bezocht hij samen met Rudy Demotte, minister-president van de Waalse regering, minister-president van de Fédération Wallonie-Bruxelles én burgemeester van Doornik, het Commissariat Commun Police Douane, een commissariaat die zich in de voorhoede van de grensbeveiliging bevindt. Hierna werd de ambassadeur officieel onthaald in het stadhuis van Doornik door burgemeester Rudy Demotte en de leden van het college.

Tijdens de receptie die volgde, heeft Bernard Valero onderscheidingstekens van ‘Officier de la Légion d’Honneur’ overhandigd aan Michel Bodson, ereconsul van Frankrijk in Doornik.
De televisie van Doornik, Notélé, heeft de ambassadeur gevolgd tijdens zijn bezoek. De reportage is beschikbaar op de site: www.notele.be

Gepubliceerd op 11/03/2013

bovenaan de pagina