De ambassadeur op bezoek in de Duitstalige Gemeenschap [fr]

JPEG - 91.5 kB
Mme Isabelle Weykmans et MM. Karl-Heinz Lambertz, Bernard Valero et Oliver Paasch

Bernard Valero, ambassadeur van Frankrijk in België, heeft op 6 januari 2013 een bezoek gebracht aan Eupen. Hij werd er onthaald door de minister-president van de Duitstalige Gemeenschap, Karl-Heinz Lambertz, door de minister van Onderwijs, Vorming en Werkgelegenheid Olivier Paasch en door Isabelle Weykmans, minister van Cultuur, Media en Toerisme.

Tijdens dit bezoek werd een werkprogramma ondertekend. Dit werkprogramma is een voortzetting van een akkoord voor een culturele samenwerking, dat werd opgesteld op 5 december 2000 tussen Frankrijk en de regering van de Duitstalige Gemeenschap van België.

Dit drie jaar durende programma (2013-2015) steunt de bevordering van de Franse taal en cultuur in de Duitstalige Gemeenschap, door middel van haar educatief systeem, dat openstaat voor innovatieve projecten voor vroeg tweetalig onderwijs.

De ondertekenaars zijn dankbaar voor de goed onderhouden samenwerking tussen Frankrijk en de politieke onafhankelijke eenheid, die het federale systeem van België illustreert.

http://www.dglive.be/

Gepubliceerd op 21/02/2013

bovenaan de pagina