De Douaneattaché [fr]

De Attaché voor douane vertegenwoordigt binnen de Franse Ambassade, de Algemene Directie van de Douane en de Indirecte rechten. Ook vertegenwoordigt hij de cel TRACFIN (een organisatie die strijdt tegen het witwassen van kapitaal) bij het openbaar bestuur in Nederland.

De Attaché voor douane is gevestigd in Den Haag. Zijn vakgebied beslaat echter ook België en Luxemburg. Hij is constant op zoek naar methodes om de douanesamenwerking zowel op technisch als op operationeel vlak te promoten. Hij moet ook informatie verzamelen en samenwerken met de Nederlandstalige onderzoeksdiensten.

Deze samenwerking wordt uitgeoefend in het kader van de communautaire douanevoorschriften en het diplomatieke akkoord tussen Frankrijk en Nederland van 3 februari 1997. Het doel hiervan was de samenwerking tussen de douaneadministraties te verbeteren in de strijd tegen fraude en vooral tegen drugshandel.

De samenwerking gebeurt op alle vlakken van de douaneactiviteit:

- Uitwisseling van douaneambtenaren, methodes en ervaringen

- Uitwisseling van informatie voor de bestrijding van verschillende soorten internationale fraude

De attaché voor douane brengt particuliere gebruikers en bedrijven dus op de hoogte van grensoverschrijdende problemen die gelinkt worden aan de handel van goederen. Dit gebeurt indien nodig met een economisch uitbreidingsprogramma en andere belangrijke diensten op het ministerie van Economie, Financiën en Industrie.

Contactgegevens van de attaché voor douane voor de Benelux

Adres: Anna Paulownastraat 76

2518 BJ Den Haag

Tel : 00 31 70 312 57 60

E-mail : dgddilahaye@dgtresor.gouv.fr

Gegevens van het netwerk van Franse douaneattachés

Gegevens van de douanediensten van de DGDDI

Aanvullende informatie over de douane kunt u vinden op www.douane.gouv.fr en op de website van de Franse ambassade in Den Haag, sectie "Douane".

Een transit tol voor vrachtwagens: http://www.ambafrance-nl.org/Een-Transit-tol-voor-vrachtwagens

Gepubliceerd op 27/03/2020

bovenaan de pagina