De belangrijkste Belgische kranten, weekbladen en think tanks / Onthaal van Franse journalisten

De belangrijkste Belgische kranten, weekbladen en think tanks

De ambassade van Frankrijk in België hecht bijzondere aandacht aan de Belgische pers en aan de socio-politieke analyses van de Belgische denktanks. Dankzij al deze publicaties kunnen de verschillende diensten van de ambassade de immer rijke actualiteit van België met veel interesse op de voet volgen.

Hieronder vindt u een overzicht van de belangrijkste Belgische kranten, weekbladen en think tanks. Als u op een logo klikt, wordt u naar de respectievelijke website doorverwezen.

- Nederlandstalige pers

JPEG JPEG JPEG

JPEG JPEG JPEG

JPEG JPEG JPEG JPEG

- Franstalige pers

JPEG JPEG JPEG
JPEG JPEG JPEG JPEG JPEG

- Duitstalige pers

JPEG

- Think tanks

JPEG

JPEG

JPEG

Onthaal van Franse journalisten

In Brussel werken bijna 800 buitenlandse journalisten, en dit cijfer zal in de toekomst alleen maar verder toenemen. Daarom besliste de Belgische federale regering op 20 juli 2000 om een Internationaal Perscentrum in te richten in een deel van het Residence Palace, meer bepaald in gebouw C, gelegen in het hart van de Europese wijk.

Belgische en internationale journalisten kunnen er informatie vinden over de activiteiten van de federale overheid en over de Gemeenschappen en Gewesten van België.

Voor alle accreditatieformaliteiten en andere informatie, gelieve de website van het Internationaal Perscentrum te raadplegen: Résidence Palace-Centre de Presse International

Gegevens:

Residence Palace-Internationaal Perscentrum

Wetstraat 155, BE-1040 Brussel

Tel.: +32 (0)2 235 21 11

Fax: +32 (0)2 235 21 10

Site: www.residencepalace.be]

U kunt ook de website Journalists@Your Service raadplegen. Deze site biedt een ontmoetingsplaats voor journalisten en mediaprofessionals in Brussel en België.

Journalistes @ Votre Service wordt beheerd door de Internationale Federatie van Journalisten, de Internationale Persorganisatie en de AGJPB/AVBB.

Op deze website vindt u een zeer nuttige gids bestemd voor journalisten die gaat over de hoofdstad van Europa: "Brussel, van binnenuit gezien"

Gepubliceerd op 13/04/2021

bovenaan de pagina