De missie van de honderdste verjaardag van de Eerste Wereldoorlog

« La Mission du centenaire de La Première Guerre mondiale » heeft zonet haar website http://centenaire.org/fr gelanceerd. « La Mission du centenaire de la Première Guerre mondiale” is een belangengroep gecreëerd in 2012 om plechtigheden te organiseren om de honderdste verjaardag van de Eerste Wereldoorlog te herdenken. De site biedt aan het publiek vooruitzichten over de herdenkingsplechtigheden die in de jaren 2014 tot 2018 zullen plaatsvinden, via video’s, dia’s en didactisch materiaal over de geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog.

De site stelt drie rubrieken voor, de eerste “Leve de honderdste verjaardag –Vivre le Centenaire”, geeft voorbeelden van toeristische trajecten over de nagedachtenis van de oorlog in de Somme of in Nord-Pas-de-Calais alsook herdenkingsprojecten in het buitenland.

De tweede rubriek: « Ontdek de honderdste verjaardag- Découvrir le Centenaire » biedt archiefdocumenten aan of artikelen die de aanwezigheid aantonen van de oorlog in sommige gebieden. Een bijhorende reeks van video’s en foto’s zijn gewijd aan de preventieve archeologie, die een reeks overblijfselen up-to-date hebben gebracht in de loop van de laatste jaren.

Gepubliceerd op 20/03/2013

bovenaan de pagina