De nationale feestdag op 14 juli 2018 in Brussel [fr]

Ter gelegenheid van de Franse nationale feestdag werd op zaterdag 14 juli 2018 een receptie gehouden in de BOZAR in Brussel.

Copyright Anne Hidden Raven

Op uitnodiging van de ambassadeur van Frankrijk in het Koninkrijk België en de permanente vertegenwoordigers van Frankrijk bij de Europese Unie, de Raad van de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie et het Politiek en Veiligheidscomité van de Europese Unie en met de steun van een dertigtal partners werden bijna 2000 mensen verwelkomd. De heer François Bellot, federaal minister van Mobiliteit, heeft tijdens de officiële receptie een toespraak gehouden.

Het evenement opende met een muzikale prelude van mevrouw Marianne Crouw, de winnares van de Koningin Elisabethwedstrijd, waarbij ze werd beleid door het pianospel van Florence Boissoles. Nadien volgde een optreden van het strijkorkest, begeleid door de fluit en de harp van het Belgisch Nationaal Orkest. Daarna genoten de gasten in een gemoedelijke sfeer van culinaire en culturele specialiteiten uit verschillende Franse regio’s. De regio Normandië werd tijdens deze editie van 2018 in de kijker gezet.

Na de officiële receptie nodigde de consul-generaal van Frankrijk de Franse Gemeenschap van België uit om de nationale feestdag te komen vieren op de receptie van de Fransen.

Persartikel gepubliceerd door Paris Match Belgique (13-23.07.2018), partner van 14 juli

JPEG

JPEG

JPEG

Copyright Paris Match Belgique

Gepubliceerd op 14/09/2018

bovenaan de pagina