De officiële instellingen [fr]

JPEG

Atout France is de Franse dienst voor toerisme. De dienst van economisch belang treedt op als enige vertegenwoordiger van de overheid in de toeristische sector en is een partnerschap tussen de staat, lokale autoriteiten, professionals uit de toerismesector en uit grote sectoren van de Franse economie. Ruim 1.200 leden - samen vertegenwoordigen ze het toeristische aanbod in Frankrijk - benutten de expertise van Atout France en nemen deel aan evenementen die Atout France organiseert in Frankrijk en buitenlandse markten.

Vanuit Brussel is Atout France actief op de Belgische en Luxemburgse markten. Daar legt het agentschap zich vooral toe op de volgende opdrachten:

  • Franse partners helpen bij hun communicatie met het grote publiek (beurzen en grote evenementen in België) en met het professionele publiek op beide markten.
  • Toeristische informatie publiceren: ideeën voor vakanties, reclamecampagnes en toeristische brochures die via de site https://francebrochure.be kunnen worden gedownload.
  • Het hele jaar door maandelijkse nieuwsbrieven publiceren en wedstrijden organiseren waarmee verblijven kunnen worden gewonnen.
  • Persaandacht voor Frankrijk genereren in de vorm van artikels, uitzendingen (geschreven pers, radio en televisie) in de Belgische en Luxemburgse media.
  • Fungeren als schakel tussen Franse, Belgische en Luxemburgse toerismeprofessionals.

Het gewicht van het Belgische toerisme

Frankrijk is internationaal bekend om zijn toerisme, dankzij zijn rijke cultuur, erfgoed en professionalisme (gastronomie, viti vini, toeristische routes, grote evenementen, gezondheidsformules, sportactiviteiten). Door zijn uitstekende reputatie veroverde het land wereldwijd de eerste plaats als toeristische bestemming.

De Franse regio’s die Belgen het drukst bezoeken in hun hoofdvakantie zijn Rhône–Alpes, PACA en Languedoc-Roussillon.

Voor een kort verblijf zijn vooral de Franse bestemmingen Parijs, Nord-Pas-de-Calais en de Elzas in trek bij Belgen.

Hier vind je alle informatie om je volgende verblijf in Frankrijk te organiseren:

[|[(Atout France Belgique

Fax : +32 (0)2 505 38 29

Email: info.be@atout-france.fr

Website: https://be.france.fr/nl

Gepubliceerd op 19/10/2018

bovenaan de pagina