Derrick Gosselin benoemd tot Officier in de Nationale Orde van Verdienste [fr]

Derrick Gosselin, ereconsul van Frankrijk in Brugge, bevordert de Franse economische belangen en werkt aan de Frans-Belgische betrekkingen.

L'Ambassadrice de France et Derrick Gosselin
L'Ambassadrice de France et Derrick Gosselin
L'Ambassadrice de France et Derrick Gosselin
Assistaient à la décoration de Derrick Gosselin, le Vice-Premier ministre et ministre des finances, Vincent Van Peteghem et le Chef du Cabinet du Roi, Vincent Houssiau (de dos)

De Ambassadrice van Frankrijk, Hélène Farnaud-Defromont, en Derrick Gosselin

Bij de huldiging van Derrick Gosselin waren de Vice-eerste minister en minister van Financiën, Vincent Van Peteghem en de kabinetschef van de koning, Vincent Houssiau, (achteraan) aanwezig.

Fotokrediet: Ambassade van Frankrijk in België

Op maandag 13 september 2021, tijdens de ceremonie in de Residentie van Frankrijk, heeft de Ambassadrice van Frankrijk in België, mevrouw Hélène Farnaud-Defromont, het ereteken van Officier in de Nationale Orde van Verdienste overhandigd aan de heer Derrick Gosselin.

Als voormalig Frans adviseur voor buitenlandse handel van 1995 tot 2011 en ereconsul van Frankrijk voor West-Vlaanderen gedurende bijna 20 jaar was Derrick Gosselin zeer betrokken bij de industrie-, energie- en defensiesector. Als hoogleraar aan de Universiteit Gent aan de faculteit Economie en Bedrijfskunde en oprichter van het Instituut voor Toekomstverkennend Onderzoek, stelt Derrick Gosselin zijn competenties ten dienste van de Frans-Belgische relaties door onderzoek te doen naar het besluitvormingsproces in extreme situaties.

Derrick Gosselin is met name voorzitter van het Belgisch nucleair onderzoekscentrum (CEN), voorzitter van de European Corporate Security Association (ECSA), ondervoorzitter van het von Karman Institute (VKI) en lid van de raad van bestuur en van het wetenschappelijk comité van het Royal Higher Institute for Defence (IRSD).

Deze onderscheiding is een eerbetoon aan een gerenommeerde econoom en ingenieur, voor wie de Frans-Belgische grensoverschrijdende samenwerking één van de belangrijkste kenmerken van zijn carrière is.

Gepubliceerd op 24/09/2021

bovenaan de pagina