EXTRA 2021: Het Franse hedendaagse kunstparcours in België [fr]

EXTRA werd in 2016 door de Franse Ambassade in België gelanceerd en dit met de steun van het Institut Français en de Alliance Française Bruxelles-Europe. EXTRA weerspiegelt het toenemende belang van samenwerkingsverbanden tussen culturele instellingen en Belgische en Franse artiesten. Verder promoot en bundelt het initiatieven die bijdragen tot een beter begrip van de Franse hedendaagse kunst in België.

PNG

"Meer dan ooit moet de Franse Ambassade in België in 2021 de hedendaagse kunst en de artistieke samenwerking tussen Frankrijk en België verder ondersteunen. Dit is namelijk één van de kernpunten van de relatie tussen onze twee landen en ze spoort ons allemaal aan om zowel vandaag als morgen te blijven samenwerken.”
(Thomas Michelon, adviseur voor culturele actie en samenwerking).

Ondanks de aanhoudende gezondheidscrisis worden samenwerkingen, het onthaal en het creatieve werk voortgezet en dit dankzij de bereidwilligheid van de partners en de creatie van nieuwe formats.

Hoe kan EXTRA de Franse en Belgische partners en artiesten die al vele maanden het hoofd moeten bieden aan de pandemie en aan de onzekerheden die daarmee gepaard gaan, het best ondersteunen?

Om op deze nieuwe uitdagingen in te spelen, heeft het EXTRA-programma voor 2021 vier grote samenwerkingspijlers vastgelegd:

1/#ONTWIKKELING

De jonge Franse scène in België meer ondersteunen en in de kijker zetten.

2/#GROTE EVENEMENTEN

Steun verlenen aan Belgische instellingen en festivals die zich inzetten om, hetzij in coproductie of in samenwerking met Franse kunstenaars, diverse projecten uit te voeren.

3/#DIGITAAL

De ontwikkeling van nieuwe digitale creatie- en verspreidingsvormen (digitale kunsten, virtual reality/augmented reality, animatie) ondersteunen. Extra biedt digitale inhoud aan en nodigt u uit om de "EXTRA-podcast" te beluisteren.

4/#DE CULTURELE EN CREATIEVE SECTOR

De verspreiding van Franse creaties en expertise op het gebied van mode, design, strips en illustratie ondersteunen, aangezien dit binnen de culturele en creatieve industrieën belangrijke sectoren zijn.

Het volledige programma kunt u vinden op http://extrafr.be/ en https://www.francebelgiqueculture.com/creation/extra-2021.htm

De nieuwe afleveringen van de EXTRA-podcast kunt u beluisteren via:
https://open.spotify.com/show/1J5dU9RBoi1RsiNIL3jDqr

#EXTRA2021

Gepubliceerd op 11/05/2021

bovenaan de pagina