Editie 2014 van de Week van de Franse taal en van Francofonie [fr]

JPEG

In meer dan zeventig landen is de Week van de Franse taal en van Francofonie elk jaar, voor de Franse culturele netwerk in het buitenland, een groot evenement en een belangrijk communicatie-punt voor het beeld van de Franse taal.

In 2014 wordt de Week van de Franse taal van 15 tot 23 maart gehouden. De editie van dit jaar heeft als thema de lexicale vernieuwing. Linguistieke verbeelding wordt van iedereen verwacht en ze benadrukt de flexibiliteit, de innovatie en de predispositie voor verbeelding van het Frans.

Jaarlijks georganiseerd in het kader van de Week van de Franse taal en van Francofonie, de Internationale Dag van de Francofonie (20 maart) is een regelmatig terugkerend evenement voor woordenliefhebbers in Frankrijk zoals in het buitenland. Het biedt het publiek de gelegenheid om de Franse taal te vieren door haar zijn inzet te uiten en haar rijkdom en diversiteit te vereren.

- Toespraak van de Franse minister Yamina Benguigui voor de lancering van de Week van de Franse taal (Parijs, 18 februari 2014):

http://www.diplomatie.gouv.fr/fr/IMG/pdf/Dossier_de_presse_de_la_Semaine_de_la_Langue_Francaise2014_cle82da16.pdf

Gepubliceerd op 27/03/2014

bovenaan de pagina