Een conferentie over de digitale revolutie inzake auteursrechten [fr]

JPEG

De CISAC (International Confederation of Societies of Authors and Composers), de denktank Premier Cercle en de Franse ambassade organiseerden op woensdag 5 december een conferentie over de digitale revolutie in het domein van auteursrechten.

De EU wil van de auteursrechten een prioriteit maken en heeft daarvoor de Europese Strategie voor rechten met betrekking tot intellectuele eigendommen uitgewerkt.

Europees commisaris voor interne markten en diensten Michel Barnier gaf gisteren op de Residentie van Frankrijk een toespraak om het debat aan te gaan over de digitale revolutie in het domein van intellectuele eigendom en auteursrechten.

Na de openingstoespraak van Frans ambassadeur Bernard Valero sprak commisaris Barnier voor een panel van bedrijfsleiders, vertegenwoordigers van de civiele maatschappij, professionelen van de copyright, politieke persoonlijkheden en universiteitsdocenten en studenten.

De volledige programma van de conferentie en een uitgebreide presentatie van het evenement vindt u op de website van Premier Cercle.

Voor meer informatie over de kwestie van auteursrechten kunt u terecht op de website van de CISAC, www.cisac.org.

Gepubliceerd op 06/12/2012

bovenaan de pagina