Een eerste "Grand Prix VIE" in België [fr]

De Adviseurs Buitenlandse Handel van Frankrijk in België, de Franse Kamer van Koophandel en Industrie in België et de economische missie Ubifrance in Brussel organiseren de eerste "Grand Prix V.I.E." in België. Deze editie 2012 wordt toegewijd aan de heer Louis Heintz, die jarenlang belangrijke economische functies heeft uitgeoefend, onder meer de voorzitterschap van de Belgische afdeling van de Adviseurs Buitenlandse Handel. De uitreiking van de trofee en van de andere prijzen zal plaatsvinden op donderdag 20 december in de Residentie van Frankrijk in Brussel, in aanwezigheid van Frans ambassadeur Bernard Valero. De ceremonie wordt vervolgd door een receptie met actoren van de Frans-Belgische relatie.

JPEG De V.I.E. (volontariat international en entreprise - internationaal vrijwilligerswerk in een bedrijf) werd gecreërd in het jaar 2000. Het maakt het mogelijk voor een bedrijf naar Frans recht om een professionnele missie van onbepaalde duur in handen van een jongere te leggen. De formule kent een snel groeiend succes in België, met vandaag niet minder dan 642 V.I.E. voor 192 lokale bedrijven. Tijdens de ceremonie van de Grand V.I.E. zullen de beste V.I.E.-ervaringen worden beloond. Een aantal Franse filialen zullen ook worden geïnformeed over het nut van zulke projecten met Europese jongeren die pas hun diploma hebben gehaald.

JPEG De kandidaten voor de Grand Prix V.I.E. hebben een filmpje en een dossier moeten realiseren als illustraties van hun werk bij hun bedrijf. Je jury zal de Grote Prijs "Louis Heintz" aan de meest originele en relevante project uitreiken. De jury is samengesteld door de Belgische en Europese afdelingen van de Adviseurs Buitenlandse Handel van Frankrijk, de economische missie Ubifrance in Brussel, de economische dienst van de Franse ambassade in Brussel, de Franse Kamer van Koophandel en Industrie in België, en de Consulent Openbare Zaken, dhr. Marc Paoloni.

Drie andere prijzen worden uitgedeeld in drie verschillende categoriën :

- « Grote groepen »

- « KMOs »

- « Europa »

Voor meer informatie : lina.ingargiola@ubifrance.fr - www.ubifrance.fr/formule-vie

Gepubliceerd op 21/12/2012

bovenaan de pagina