Een nieuw verhaal van Castor en Pollux [fr]

De Ambassadeur van Frankrijk in België was aanwezig voor het te water laten van het Belgische patrouilleschip Castor in Boulogne-sur-Mer.
Vandaag ben ik samen met dhr. Pieter de Crem , vicepremier en minister van Defensie van België, naar Boulogne-sur-Mer geweest.

We werden er hartelijk begroet door de burgemeester en de staatssecretaris van Verkeer, dhr. Frédéric Cuvillier, voordat we naar de scheepswerf van de SOCARENAM gingen om het te water laten van het patrouilleschip P901 CASTOR bij te wonen; deze zal aan de Belgische Marine worden geleverd tegen het einde van juni.

Het is begin 2013 dat het Franse bedrijf SOCARENAM (Societé Calaisienne de Réparation Navale et Mécanique) won de oproep tot het indienen van offertes van de Belgische marine om twee patrouilleschepen te leveren. Deze twee schepen, Castor en Pollux, zijn bedoeld voor missies van defensie en maritieme bewaking, redding op zee en milieubescherming.

Deze leerrijke dag heeft drie van mijn overtuigingen versterkt:

- De prestatie, en u kunt begrijpen dat ik het met trots benadruk, van een Franse onderneming waarvan de vaardigheden, de professionaliteit en de technologische expertise internationaal erkend zijn en waaraan de Belgische autoriteiten hun vertrouwen verleend hebben.

- De relevantie van de actieve bijdrage die de Belgische Marine, door de modernisering van haar uitrusting, levert voor de veiligheid van de Noordzee.

- Ten laatste, de kwaliteit van de samenwerking en de betrekkingen tussen Frankrijk en België op het gebied van defensie .

[ / Bernard Valero / ]

[ / Ambassadeur van Frankrijk / ]

Gepubliceerd op 16/04/2014

bovenaan de pagina