Eerste nationale herdenkingsdag van de slachtoffers van terrorisme [fr]

In het kader van de eerste nationale herdenkingsdag van de slachtoffers van terrorisme werd er op 11 maart een krans neergelegd bij het Monument gewijd aan de slachtoffers van terrorisme, gelegen op het Schumanplein in Brussel.


De president van de Republiek, Emmanuel Macron, wilde dat 11 maart een nationale herdenkingsdag van de slachtoffers van terrorisme zou worden. Die datum, die door de Europese Unie werd gekozen naar aanleiding van de aanslag van 11 maart 2004 in Madrid, is een gelegenheid om de slachtoffers van terrorisme te herdenken en erkenning van de natie te benadrukken; zo worden de Fransen op die dag elk jaar in een moment van collectieve bezinning bijeengebracht.

In Brussel hebben de ambassadrice van Frankrijk in België, mevrouw Hélène Farnaud-Defromont, de Permanent vertegenwoordiger van Frankrijk bij de Raad van de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie, mevrouw Muriel Domenach, de Permanente Vertegenwoordiging van Frankrijk bij het Politiek en Veiligheidscomité van de Europese Unie en de Permanente Vertegenwoordiging van Frankrijk bij de Europese Unie gezamenlijk een krans neergelegd bij het Monument gewijd aan de slachtoffers van terrorisme, gelegen op het Schumanplein in Brussel.

“Tegen zij die dood en terreur zaaien, die onze rede en onze manier van leven willen vernietigen, zullen Frankrijk en Europa altijd reageren met de universele kracht van onze waarden en de serene kracht van de rechtsstaat. We zullen ons zij aan zij verdedigen, gesteund door verdraagzaamheid waarbij we vrijheid en gerechtigheid hoog in het vaandel dragen”, Emmanuel Macron.

Fotokrediet: Ambassade van Frankrijk

Gepubliceerd op 13/03/2020

bovenaan de pagina