Escaut/Schelde 2013 - Maritiem Weekend Gent [fr]

ESCAUT/SCHELDE2013 - MARITIEM WEEKEND GENT

Tijdens het komende Pinksterweekend – van 17 tot 20 mei 2013 – worden er in Gent 4 watertoeristische activiteiten georganiseerd, onder de noemer ‘Maritiem Weekend Gent’.

Deze 4 activiteiten zijn :

- de 4de editie van de Stroppentocht (een vloot van 40 ronde- en platbodemzeilschepen die naar de Kraanlei komen varen en daar het hele weekend blijven liggen, hoofdzakelijk Nederlanders)

- 10 jaar Gentse Barge (het schip zal in jachthaven Portus Ganda aangemeerd liggen)

- de Toervaart van de LBWB in jachthaven Portus Ganda (een vloot van 40 motorjachten, afkomstig uit heel Vlaanderen)

- Schelde/Escaut 2013 (2013 is het Scheldejaar), waarbij op het Gentse stadhuis een nieuwe digitale kaart van de Schelde officieel zal worden voorgesteld.

EscautSchelde 2013 is een cultureel, wetenschappelijk en toeristisch samenwerkingsproject tussen Frankrijk, België en Nederland. Dit project wil de Schelde in de kijker plaatsen van bij de bron in Frankrijk tot aan de monding in de Noordzee. Het wil de bewoners van het Scheldegebied sensibiliseren voor de geografische, historische en culturele rijkdommen en hen bewust maken van de noodzaak een duurzaam waterbeleid te voeren voor de komende 25 jaar. Het project is een initiatief van de Franse ambassade, de haven van Antwerpen, de stad Antwerpen en de Universiteit Antwerpen, in samenwerking met de grote steden aan de Schelde.

Gepubliceerd op 25/04/2013

bovenaan de pagina